GlobalFoundries: 14 nm-es LPP gyártástechnológia már jövőre

A vállalat a 14 nm-es LPE gyártástechnológiával a következő év első felében, a 14 nm-es LPP eljárással pedig az év második felében indítja be a tömegtermelést.

GlobalFoundries: 14 nm-es LPP gyártástechnológia már jövőre

Nemrégiben derült ki, hogy a Samsung 14 nm-es LPE (Low Power Early) gyártástechnológiája már elérhető a vállalat partnerei számára, az viszont nem derült ki, pontosan mely partnerek élnek ezzel a lehetőséggel. Az viszont biztos, hogy a 14 nm-es LPE gyártástechnológia a GlobalFoundries 8-as gyárában is elérhető lesz, hála a felek között korábban kötött megállapodásnak.

A GlobalFoundries várhatóan a következő év első felében indítja el a 14 nm-es LPE gyártástechnológiára alapozó termékek sorozatgyártását. Ez a Samsunghoz képest pici késésnek tűnik, de az időzítés még így is jó ahhoz, hogy a GlobalFoundries üzemeiben előbb indulhasson meg a 14 nm-es tömegtermelés, mint a rivális TSMC gyáraiban – aki a korábbi hírek szerint mind 16 nm-en, mind pedig 14 nm-en lemaradásban lesz riválisaihoz képest.

A 14 nm-es LPE gyártástechnológiával többféle chip is készülhet: a pletykák szerint a Galaxy S6-os okostelefon következő generációs Exynos SoC egysége is ilyen gyártástechnológiát használ majd, de várhatóan az Apple következő generációs termékeiben helyet foglaló SoC egységek is profitálhatnak az új gyártástechnológia előnyeiből.

A következő év második felében érkezik majd a 14 nm-es LPP (Low Power Plus) gyártástechnológia is, ami a 14 nm-es LPE eljárás továbbfejlesztett változata lesz. Nem meglepő, hogy a hírek szerint a megrendelők többsége pont erre, azaz a 14 nm-es LPP gyártástechnológiára vár, igaz, az ebben az esetben sem derült ki, pontosan mely cégekről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward