Gigafelvásárlással erősít a BlackBerry

A cég olyan vállalatra tette rá a kezét, ami képes megjósolni is a támadásokat.

Gigafelvásárlással erősít a BlackBerry

Ahogy arra egy ideje már számítani lehetett, a BlackBerry teljesen bekebelezte a Cylance-t, és elképesztően nagy összeget fizetett ki érte. Az akvizíció során 1,4 milliárd dollár cserélt gazdát (miközben a BB piaci értéke 4,7 milliárd dollár körül mozog), ezáltal a kanadai cég történetének legnagyobb értékű üzletéről beszélhetünk. Pedig sokan valószínűleg nem is hallottak korábban a Cylance-ről.

Egy olyan vállalatot vett meg a BlackBerry, ami a manapság nagy népszerűségnek örvendő gépi tanulást és mesterséges intelligenciát ötvözi a fejlett biztonsági technológiákkal.

A Cylance elmondása alapján olyan megoldásokat hozott létre, amik nemcsak, hogy képesek elbánni a fertőzésekkel, különböző kártevőkkel, hanem adott esetben meg is előzhetik azt, hogy ezek egyáltalán elérjék a céljukat. Olyan különleges eljárásokat, bonyolult algoritmusokat alkotott a szóban forgó cég, amikkel előre tudja jelezni a valós kockázatokat, és ezzel együtt fel is tud készülni az illetéktelen szoftverekkel szemben.

A Cylance révén a BlackBerry rendkívül értékes és modern megoldásokkal gazdagodott, ami a vállalat elmondása alapján tökéletesen beilleszthető az egyébként is rendkívül gazdag portfolióba. A BlackBerry eddig is tekintélyes szereplője volt a kapcsolódó világban a biztonsági technológiái révén, a mostani felvásárlást követően pedig egy csapásra még nagyobbra nőhet. A tervek alapján a QNX és a Spark platformok egyaránt jobbá válhatnak majd a Cylance fejlesztéseivel, és így még hatékonyabban lesznek képesek helytállni azokon a területeken, ahol erős a jelenlétük, így például a gépjárművek fedélzetén és a különböző Dolgok Internetével kapcsolatos eszközökön. Napjainkban olyan termékek kapcsolódnak a hálózatokhoz, amik néhány éve még nem is léteztek, de most új támadási felületeket jelentenek. Éppen ezért a kártevőket minél hamarabb meg kell állítani, és például ebben is segíthet a Cylance az összetett eljárásaival, algoritmusaival.

Galéria megnyitása

Pontos információkkal egyébként nem igazán rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy a Cylance milyen hatékonyságú megoldásokkal rendelkezik, de tekintve azt az 1,4 milliárd dolláros összeget, amit a BlackBerry hajlandó volt érte kifizetni, valószínűleg tényleg komoly tudás és hasznos technológiák birtokában van. A cég egyébként csak 2012-ben tűnt fel a térképen, és részben korábbi Intel és McAfee szakemberek hozták létre. A BlackBerry Cylance néven tovább működő divízió élén marad a vállalat korábbi vezetője és alapítója, Stuart McClure. A szakember több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a biztonsági technológiákkal, és a vezetői képességeit minden bizonnyal a BlackBerry szárnyai alatt is tudja majd kamatoztatni, mert a mostani tervek szerint egy ideig még külön fog üzemelni a Cylance, nem kíván jelentősen beavatkozni az új tulajdonos.

A BlackBerry annak ellenére, hogy az okostelefonok piacán rendkívül elgyengült, az év eleje óta egyre jobban teljesít a biztonsági megoldásainak köszönhetően, ami megmutatkozik a folyamatosan erősödő részvényárfolyamba. A Cylance révén most még stabilabbá válhat. És egyébként a BlackBerrytől nem szokatlan az, hogy felvásárlással erősít, korábban például Secusmart GmbH-t is megszerezte, és felhasználta a saját termékportfóliójának az erősítéséhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap