GeiL Evo Cyclone: új rendszermemória hűtő

A GeiL mérnökei egy új memória hűtőt fejlesztettek ki, amely első ránézésre különlegesnek és dizájnosnak hat. A különböző memóriagyártó vállalatok kínálatában vannak hasonló megoldások, a Corsair prémium rendszermemóriáihoz is kaphatunk ventilátoros hűtést, ám azon a terméken három pici ventilátor található, míg a GeiL újdonságán csak egy, de az rendkívül különleges.

GeiL Evo Cyclone: új rendszermemória hűtő

A GeiL mérnökei egy új memória hűtőt fejlesztettek ki, amely első ránézésre különlegesnek és dizájnosnak hat. A különböző memóriagyártó vállalatok kínálatában vannak hasonló megoldások, a Corsair prémium rendszermemóriáihoz is kaphatunk ventilátoros hűtést, ám azon a terméken három pici ventilátor található, kisebb bordákkal.

Maga a hűtő gyakorlatilag majdnem azonos felfogató rendszer segítségével illeszthető a memória foglalatok fölé, mint a Corsair megoldása, ám az egység felépítése különbözik a rivális termékétől. A komplett hűtő megoldás 146 x 52,6 x 106 mm-es méretekkel és 135 grammos súllyal bír. A hűtő közepén elhelyezkedő pici ventilátor 3400-as percenkénti fordulatszámon, mindössze 21 dB-es zajszint mellett üzemel, ami egyáltalán nem zavaró annak ellenére, hogy az egység 50 mm-es átmérővel bír. A ventilátor 25.000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni. A gyártó állítása szerint az Evo Cyclone hűtővel ellátott ramok azonos környezeti hőmérséklet esetén átlagosan 10 Celsius fokkal hűvösebbek, mint a hűtés nélküli társaik.

Az egységben elhelyezett ventilátor egy LED kijelzővel ellátott példány, amely a ventilátor forgása közben a lapátokra vetíti a GeiL logót, a termék nevét, valamint a ventilátor éppen aktuális fordulatszámát és a ramokat körülvevő környezet hőmérsékletét. Az új termék a tervek szerint néhány héten belül elérhetővé válik az üzletek polcain, az újdonság várható áráról egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward