GeForce GTX 650 Ti, a legújabb Kepler alapú videokártya

Az Nvidia bemutatta legfrissebb videokártyáját, a GeForce GTX 650 Ti modellt.

GeForce GTX 650 Ti, a legújabb Kepler alapú videokártya

A legújabb termék Kepler alapú GPU-ra épül, méghozzá egy GK106-220 kódnévre keresztelt példányra. A 28 nm-es csíkszélességgel készülő újdonság 768 CUDA magot, 64 textúrázót, valamint 16 renderelőt tartalmaz és 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához.

A GeForce GTX 650 Ti a GeForce GTX 660 shader/textúrázó teljesítményének 72%-át, renderelő teljesítményének 60%-át, memória-sávszélességének pedig 60%-át hozza. Ezzel egy időben a GeForce GTX 650-hez képest 75%-kal nagyobb shader/textúrázó teljesítményt, valamint 8%-kal magasabb memória-sávszélességet kínál

és az említett modell renderelő teljesítményének 87%-át tudja felmutatni.

A GeForce GTX 650 Ti esetében a GPU 925 MHz-es alap órajelen ketyeg, és boost órajel ezúttal nincs. A GPU 128-bites adatsínjének végén összesen 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, ami a referencia modellek esetében 1350 MHz-es valós órajelen ketyeg. Utóbbi 5,4 GHz-es effektív órajelet és 86,4 GB/s-os memória-sávszélességet jelent. Egyes gyártók "prémium" modelljei 1 GB-nyi helyett akár 2 GB-nyi fedélzeti memóriával is érkezhetnek.

A friss videokártya 110 wattos TDP-vel bír, azaz már nem elégszik meg a PCI Express x16-os sloton keresztül felvehető 75 wattnyi teljesítménnyel, így külön hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását követeli meg. A referencia modellek 2+1 fázisú VRM áramkörrel kerülnek a boltok polcaira.

Az új videokártya egy egyszerű, egyventilátoros hűtőt alkalmaz, amely kétslotnyi helyet foglal a rendszerben, a nyomtatott áramköri lap pedig viszonylag rövid, de normál magasságú felépítéssel érkezik. A videó kimenetek között két dual-link DVI port és egy HDMI 1.4a típusú csatlakozó lapul. Az Nvidia legfrissebb videokártyája 149,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron vált elérhetővé.

Az egyes gyártók már elkezdték bejelenteni saját megoldásaikat a témában, amelyek között egyedi hűtéssel ellátott, gyárilag tuningolt példányok is jelen vannak. Az újdonságokat szokásunkhoz híven hamarosan csokorba szedve tálaljuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward