Shop menü

GDDR6X MEMÓRIÁVAL BÜSZKÉLKEDŐ GEFORCE RTX 3060 ÉS GEFORCE RTX 3060 TI BUKKANT FEL

Az újdonságokat hivatalosan még nem jelentették be, így egyelőre az sem kizárható, hogy szimpla elírásokról van szó.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
GDDR6X memóriával büszkélkedő GeForce RTX 3060 és GeForce RTX 3060 Ti bukkant fel

Két meglehetősen érdekes videokártya tűnt fel két webáruházban, amelyeket eddig hivatalosan még nem jelentettek be. Egyelőre fennáll az esélye annak, hogy szimpla elírás történt, ám mivel ez két különböző modellnél, két egymástól független viszonteladónál fordult elő, így könnyen lehet, hogy igazából tényleg frissülni fog a GeForce RTX 3060-as sorozat.

Az egyik újdonság a GeForce RTX 3060 Ti GDDR6X fedélzeti memóriával szerelt változata, amely a scan.co.uk kínálatában bukkant fel. Ezt a modellt az Nvidia brit hivatalos weboldalán keresztül lehetett megtalálni, méghozzá úgy, ha igénybe vettük az „all buying options” nevezetű lehetőséget. Az új Founders Edition sorozatú videokártya továbbra is 8 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik, csak úgy, mint a GDDR6-os változat, viszont ezúttal az újfajta memóriatípus jóvoltából emelkedett az effektív memória-sávszélesség. A 19 GHz-es GDDR6X memóriachipek 608 GB/s-os memória-sávszélességet kínálnak, míg a normál modell esetében ez az érték csak 448 GB/s volt.

Galéria megnyitása

A GPU órajele szintén változott egy picit, ugyanis a referenciához képest 5 MHz-cel magasabb GPU Boost átlag-órajelet vethet be, azaz 1670 MHz-en ketyeghet. Érdekes módon az árazás is fura, hiszen 369 angol fontot kérnek a termékért, míg a legolcsóbb egyedi felépítésű GeForce RTX 3060 Ti jelenleg 455 angol fontba kerül ugyanott. Hivatalos bejelentésre egyelőre nem került sor, és az érdekességre még az Nvidia sem reagált, legalábbis hírünk írásakor.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A másik furcsa videokártya szintén egy GeForce RTX 3060-as sorozatú modell, ám itt már egy GeForce RTX 3060-as modellről van szó, ami alap esetben 12 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriával rendelkezik. A GDDR6X memóriával szerelt kiadás egy szlovák viszonteladónál jelent meg, és a kártya neve is meglehetősen érdekes, ugyanis Lenovo RTX 3060 12 GB GDDR6X típusjelzéssel szerepel a kínálatban. Itt a GPU esetében nincs változás, a boost órajel 1,78 GHz, és érdekes módon a TDP keret sem változott, az ugyanis még mindig 170 W.

Ennél a terméknél is fennáll az esélye annak, hogy szimpla elírásról van szó, ugyanakkor az sem kizárható, hogy valóban memóriacsere történt. Egyelőre erre a helyzetre sem érkezett hivatalos reakció, de ha változás történik, arról természetesen be fogunk számolni

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére