GDC 2014 - Robbantani akartak Anita Sarkeesian miatt

A szervezők fenyegető e-mailt kaptak, melyben az állt: ha nem vonják vissza Anita Sarkeesian díját, robbantás lesz.

GDC 2014 - Robbantani akartak Anita Sarkeesian miatt

Augusztus végén adtuk hírül, hogy Anita Sarkeesian feminista játékkritikus kénytelen volt elhagyni otthonát a sokadik halálos fenyegetés után. Pár nappal később a fejlesztők közössége nyílt levelet intézett a játékosok és a világ felé, melyben arra hívták fel a figyelmet, hogy élvezzük a játékokat és hagyjuk egymást játszani és véleményt nyilvánítani nemtől, szexuális irányultságtól, etnikai hovatartozástól és vallástól függetlenül. Most újabb fejezet nyílt a történetben, melynek főszereplője a nők videojátékokban elfoglalt alsóbbrendű pozíciójára hívja fel a figyelmet: a márciusi GDC 2014 (Game Developers Conference) szervezői fenyegető e-mailt kaptak a rendezvény alatt, mivel "arra vetemedtek", hogy kitüntessék Sarkeesiant.

"Megerősítjük, hogy körülbelül 25 GDC szervező kapott névtelen e-mailt március 19-én reggel, a GDC 2014 alatt. Az e-mail az alábbiakat tartalmazta: 'Bomba fog robbanni a Game Developer's Choice díjkiosztón ma este, hacsak nem vonják vissza Anita Sarkeesian Nagyköveti díját. Számításaink szerint a bomba legalább egy tucat embert fog megölni, és még többen fognak megsebesülni. Akkor járnának a legjobban, ha elfogadnák az egyetlen követelésünket. Ez nem vicc. Figyelmeztettük magukat." - olvasható a GDC szervezők közleményében.

Az e-mailre reagálva értesítették a San Francisco-i rendőrség robbantási részlegét (Explosive Ordinance Disposal Division), akik rögtön kiszálltak a helyszínre, és ellenőrizték az egész Moscone Centert, de nem találtak pokolgépet. A GDC szervezői nem akartak pánikot kelteni, ezért a látogatók semmit sem tudtak minderről, viszont extra biztonsági személyzetet rendeltek ki, akik a vendégek táskáit kutatták át. Örülünk, hogy végül nem történt tragédia, annak viszont nem, hogy ilyesmi egyáltalán felmerül valakiben. A videojáték-közösségnek éppen hogy össze kéne tartania, nem széthúzni, ráadásul így. Nem mindegy, hogy férfi, vagy nő? A lényeg, hogy játszik! Szerintünk. Íme Anita legutóbbi videója:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward