Gamer alaplap cserélhető műveleti erősítővel a Gigabyte-tól

A Gigabyte G1.Sniper Z87 egy költséghatékony gamer alaplap, ami remek tulajdonságokkal és vonzó árcédulával indulhat hódító útjára.

Gamer alaplap cserélhető műveleti erősítővel a Gigabyte-tól

Az alaplapra integrált audió vezérlőket régóta kritizálják – nem ok nélkül. Ezek az audió vezérlők – tisztelet az oly ritka kivételnek – nem képesek felvenni a versenyt még az alsókategóriás hangkártyákkal sem – a különbségek főleg akkor jönnek ki, ha tisztességesebb fejhallgatót vagy minőségibb audió rendszert kapcsolunk az alaplapi portokhoz.

Szerencsére a kritika és az elégedetlenkedés megtette a hatását, ugyanis egyre több olyan alaplap érkezik, amelyen már az átlagosnál sokkal jobb audió vezérlő lapul. A nem túl népes mezőny legfrissebb tagját a Gigabyte mutatta be, méghozzá a G1.Sniper Z87 személyében.

G1.Sniper Z87
G1.Sniper Z87

Az új alaplapon egy Creative Core3D audióvezérlő teljesít szolgálatot, amely nagy teljesítményt és hardveres audiójel-feldolgozást ígér, sőt, természetesen számos SoundBlaster szoftver is jár hozzá. Az audió vezérlőt és komponenseit ezúttal is az Audio Noise Guard technológia védi az interferencia okozta kellemetlenségektől, valamint a PCB szintű zajtól, csak úgy, mint a korábban bemutatott H81-es alaplap esetében – a leválasztás helyét itt is látványos LED-es megvilágítás jelzi. Az audió rendszer Nichicon Pro audió kondenzátorokat tartalmaz, valamint cserélhető műveleti erősítővel is rendelkezik. Az alaplapon található kapcsolók segítségével két és félszeres, illetve hatszoros erősítés között lehet választani - utóbbi a magasabb impedanciával rendelkező fejhallgatók esetében jöhet jól. Az analóg és koxiális audió kimenetek aranyozottak, de rajtuk kívül optikai audió kimenet is szerepel a kínálatban.

G1.Sniper Z87
G1.Sniper Z87

A fedélzeten az USB DAC-UP technológia is jelen van: az eljárást használó aranyozott USB port rendkívül stabil és tiszta tápellátást kínál, ami az USB-s audióeszközök számára kiemelten fontos. Utóbbi eljárás összességében hozzájárul a minél jobb hangminőség és a minél tisztább hangzás biztosításához.

G1.Sniper Z87
G1.Sniper Z87

A költséghatékony gamer alaplapok piacára szánt G1.Sniper Z87 a különleges audió rendszer mellett Killer E2200-as sorozatú, hardveres forgalomirányítás mellett dolgozó hálózati vezérlőt is kapott, ami a hálózati forgalom menedzselésével járó terhet leveszi a processzor válláról, sőt, az optimalizációk segítségével a ping értékének csökkentésében is segít.

A G1.Sniper Z87 összességében egy remek gamer alaplap, ami természetesen a tuningtól sem ijed meg. Az LGA-1150-es processzorokat fogadó deszka négy darab DDR3-as memóriafoglalattal (DDR3-3000 MHz OC), két PCI Express 3.0 x16-os slottal, valamint két PCI és három PCI Express 2.0 x1-es bővítőhellyel rendelkezik. SATA 6 Gbps-os portokból hatot kapunk, amelyekhez természetesen RAID 0,1,5,10 és JBOD támogatás is jár. Az USB 3.0-s portok között összesen hat sorakozik: négyet hátlapi port, további kettőt pedig alaplapi kivezetés formájában lehet elérni. A deszka természetesen kétutas SLI és kétutas CrossFireX támogatást egyaránt kínál. A videó kimenetek között ezúttal egy DisplayPort és egy HDMI port sorakozik.

G1.Sniper Z87
G1.Sniper Z87

A G1.Sniper Z87 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 170 dollár magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward