Futuremark ServerMark: a szerverek tesztprogramja

Az új, még éppen készülő tesztprogram a Linux alapő x86-os szerverek teljesítményéről rántja majd le a leplet.

Futuremark ServerMark: a szerverek tesztprogramja

A Futuremark bejelentette, hamarosan új tesztprogrammal bővül a vállalat repertoárja, amely már jelenleg sem színtelen. A videokártyák és grafikus vezérlők teljesítményének mérésére szakosodott 3DMark, illetve a rendszerteljesítmény mérését végző PCMark mellé érkezik egy új tesztprogram, amely a szervereket veszi célba, neve így cseppet sem meglepő módon ServerMark lesz.

A tesztprogram egyelőre még nem áll készen a megjelenésre, ugyanis fejlesztése jelenleg is zajlik. Annak érdekében, hogy az x86-os szerverekhez készített alkalmazás kellően komplex lehessen és minél részletesebb, valósabb képet mutathasson az adott szerver teljesítményéről, a Futuremark szoftvermérnökei az alkalmazás kifejlesztésénél szorosan együttműködnek a szerverpiac szereplőivel, illetve a vezető hardvergyártókkal. A Server Benchmark Development Program keretén belül a résztvevők a fejlesztés minden szintjén előállhatnak javaslatokkal és megfogalmazhatnak kritikákat is. Ezzel természetesen az is jár, hogy a Servermark korai változataihoz is hozzáférhetnek, és ki is próbálhatják azokat.

A ServerMark az x86-os szerverek szegmensét veszi célba, de nem csak a Linux alapú szerverek, hanem a virtuális gépek teljesítményének mérésére is használható lesz. A különböző tesztek segítségével a webszerverek, a fájlszerverek, az adatbázis-szerverek, a médiaszerverek és az egyéb szerverek teljesítményét lehet majd vizsgálni.

Az új tesztprogram pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward