Fusion alapú noteszgép a Lenovótól

Fusion alapú noteszgép a Lenovótól

A Lenovo Fusion alapú noteszgépe – amely korábban a CES alkalmával már bemutatkozott a nagyközönség előtt – most végre elérhetővé vált kereskedelmi forgalomban. A Thinkpad X120e típusjelzéssel ellátott újdonság induló ára mindössze 399 dollár, amennyiben AMD E-240-es processzorral kérjük. A konfiguráció két processzormagot tartalmazó AMD E-350-es APU-val is elérhető, ám ekkor már nem 399 dolláros, hanem 499 dolláros alapárat kell érte fizetni.

Nézzük, hogy mit kapunk az alapárért cserébe. A gyártó ezért az összegért egy 11,6 hüvelykes képátlójú matt kijelzővel, valamint egy egymagos, 1,5 GHz-es AMD E-240-es APU-val ellátott noteszgépet ad, amely 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát, 250 GB-os, 5400 RPM-es merevlemezt és egy előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszert tartalmaz. A videó vezérlő szerepét természetesen mindkét esetben egy Radeon HD 6310-es megoldás tölti be. Annak ellenére, hogy egy olcsóbb, netbook-szerű konfigurációval van dolgunk, a termék felvonultatja mindazt, amit egy ThinkPad sorozatú noteszgéptől elvárhatunk. A termék kisméretű, ám remek billentyűzettel, a kategóriáját tekintve nagyméretű érintőpaddal és pöcökegérrel érkezik.

A konfiguráció alap esetben is tartalmaz 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, a Bluetooth 3.0-s és a 3G HSDPA támogatás azonban csak opcióként érhető el. A Lenovo az alapmodellekhez egy 40 wattórás akkumulátort ad, amely három cellával rendelkezik, de 50 dolláros felárért cserébe akár egy hatcellás, 56 wattórás energiaforrásra is szert tehetünk. Az operációs rendszer a sztandard változatban 32-bites, de 64-bites szoftvert is igényelhetünk. Rendszermemória tekintetében 2 GB-os, 3 GB-os vagy 4 GB-os opció közül választhatunk, merevlemezből 5400 RPM-es helyett akár 7200 RPM-es modellt is kérhetünk, de igény szerint a Windows 7 Home Premium operációs rendszer leváltására is van mód: helyette Windows 7 Professional szoftvert kapunk, ha hajlandóak vagyunk kifizetni a felárat.

A ThinkPad X120e egyelőre még csak a Lenovo webshopjában kapható, ahol a gyártó egy konfigurátort is biztosít a vásárlók számára, amellyel könnyedén bővíthetik az alapmodellt a számukra szükséges extrákkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward