Frissült az Amazon Fire TV Stick is – új távirányítót kapott

A Chromecast-rivális aprósághoz a Fire TV esetében már bemutatott új távirányítót adja az Amazon, így beszéd-alapú vezérlésre is lehetőség nyílik.

Frissült az Amazon Fire TV Stick is – új távirányítót kapott

Az Amazon rengeteg új terméket mutatott be, amelyek között négy új tábla, egy friss, 4K-s tartalmakkal is megbirkózó Fire TV, valamint egy Fire TV Stick lapul. Most utóbbit, azaz a friss Fire Stick TV-t vesszük górcső alá.

Az új Fire TV Stick külcsín tekintetében abszolút ugyanúgy néz ki, mint az eddigi modell, amit még 2014 októberében mutatott be a gyártó. A külső tehát nem változott, és igazából a belső sem, gyakorlatilag ugyanazt a hardvert kapjuk a frissen bejelentett termék esetében is, amit 2014. októberében már megismerhettünk. Erről akkoriban részletesen is beszámoltunk, hírünk itt található.

Hogy akkor mégis milyen újdonságról lehet beszámolni? Gyakorlatilag annyi előrelépés történt, hogy az új Fire TV Stick megkapta a Fire TV új távirányítóját, amelynek jóvoltából akár hangalapú parancsokkal is irányítható a rendszer, de akár tartalmak kereséséhez is bevethető az új szolgáltatás – ha az adott nyelv szerepel a támogatott nyelvek listáján. A hangvezérlésről az Amazon felhő alapú digitális asszisztense, Alexa gondoskodik – csak úgy, ahogy a FireTV esetében.

Az eredeti Fire TV Stick anno 39,99 dolláros áron jelent meg kereskedelmi forgalomban, az új modell azonban, amely okosabb távirányítóval érkezik, és így a beszéd alapú rendszervezérlést is támogatja, 49,99 dollárért lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward