Frissült a Toshiba Chromebook 2-es noteszgépe

Az új modell Broadwell processzorral, ledes háttérvilágítással ellátott billentyűzettel és remek képminőséget kínáló kijelzővel jön.

Frissült a Toshiba Chromebook 2-es noteszgépe

A Toshiba Chromebook 2-es noteszgépe eddig is meglehetősen vonzó volt, most azonban egy kisebb frissítést eszközölt a gyártó, így az új modellek Broadwell alapokra ültek át. A friss kínálatban kétféle Broadwell processzorral szerelt modell közül lehet választani: az egyik egy Celeron sorozatú, a másik pedig egy Core i3-as sorozatú megoldás. Az újdonságokhoz akár 4 GB-nyi rendszermemóriát is lehet majd kérni.

A frissített Chromebook 2 egy IPS alapú, 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott, ami ledes háttérvilágítással dolgozik, felbontása pedig 1920 x 1080 pixeles értéket képvisel. A remek képminőséget kínáló kijelzőt a vállalat szakemberei egy 12 hüvelykes noteszgépekre jellemző méretekkel rendelkező házba passzírozták be, ami jótékony hatást gyakorol a hordozhatóságra. Az alig több, mint 1300 grammos tömeggel érkező Chromebook 2-es noteszgép frissített billentyűzetet is kapott, ami immár ledes háttérvilágítással is rendelkezik – ezt biztos sokan fogják értékelni.

A felsoroltak mellett lesz még a fedélzeten 802.11ac WiFi vezérlő, egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port, valamint egy HDMI videó kimenet és egy SD memóriakártya-olvasó. A hang- és/vagy videó alapú online kommunikációt dupla mikrofonból és HD webkamerából álló rendszer segíti. Az új noteszgép beépített akkumulátora 8,5 órányi üzemidőt kínálhat a rendszer számára egyetlen teljes feltöltés hatására, azaz ki fog bírni egy átlagos munkanapot.

Az operációs rendszer szerepét természetesen a szokásos Chrome OS-re osztják, ami nagyrészt online feladatok elvégzésére ad lehetőséget. Arról nem szól a történet, hogy az új Chromebook 2 pontosan mekkora kapacitású helyi adattárolót kap, de az már biztos, hogy a termékhez járni fog 100 GB-nyi Google Drive tárhely, 90 napnyi Google Play zeneszolgáltatás, valamint 12 utazásnyi Gogo Internet hozzáférés.

A Toshiba frissített Chromebook 2-es noteszgépe októberben válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban: a Celeron modell alapára 330 dollár, a Core i3-as modell alapára pedig 430 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward