Frissült a strapabíró Panasonic Toughbook CF-19

A Panasonic bejelentette, hogy Toughbook CF-19-es noteszgépe egy jelentősebb frissítésen esett át, amelynek köszönhetően a strapabíró házzal érkező konvertibilis noteszgép kétszer akkora teljesítményt kínál, mint az előző modell, így pedig jelentősen javul a használhatósága.

Frissült a strapabíró Panasonic Toughbook CF-19

A Panasonic bejelentette, hogy Toughbook CF-19-es noteszgépe egy jelentősebb frissítésen esett át, amelynek köszönhetően a strapabíró házzal érkező konvertibilis noteszgép kétszer akkora teljesítményt kínál, mint az előző modell, így pedig jelentősen javul a használhatósága.

Természetesen a hatalmas sebességnövekedést azzal érték el a gyártó mérnökei, hogy a terméket átültették az Intel Huron River platformjára, így az most már képes kiaknázni a Sandy Bridge processzorok, valamint a második generációs Intel HD Graphics videó vezérlő által kínált lehetőségeket. A CF-19mk5 típusjelzéssel ellátott újdonság magnézium ötvözetből készült házzal érkezik, amely gumi betéteket is tartalmaz. A strapabíró noteszgép ellenálló a vízzel, a homokkal, a rázkódással és a szélsőséges hőmérséklettel szemben, így ideális választás lehet, ha terepre keresünk valami ütőképesebb noteszgépet, ami teljesítmény tekintetében sem gyenge. A termék strapabíróságát jól jellemzi, hogy megfelel az IP65-ös szabvány követelményeinek, valamint a MIL STD 810G minősítést is megkapta, amelynek feltétele a szabványban meghatározott leejtéses teszt hibátlan teljesítése.

A 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépet használhatjuk egyszerű noteszgépként, de a kihajtható érintőkijelzőnek köszönhetően akár tábla PC módban is képes helytállni. A kijelző annak érdekében, hogy kültéri viszonyok között is jól látható legyen, a Panasonic Transflective Plus technológiáját használja, amely csökkenti a kijelző tükröződését, sőt, megfelelően világos helyen akár háttérvilágítás nélküli üzemmódot is lehetővé tesz.

A processzor szerepét egy 2,5 GHz-es órajelen ketyegő Core i5-2520M típusú központi egység tölti be, amely Intel HD Graphics 3000-es sorozatú integrált videó vezérlőt kínál a rendszer számára. Az adatok tárolásáról 320 GB-os (5400 RPM) vagy akár 500 GB-os (7200 RPM) merevlemez is gondoskodhat, de igény esetén 128 GB-os, vagy esetleg 256 GB-os SSD meghajtóval is kérhetjük a terméket. Rendszermemóriából összesen 4 GB-nyi jár, az operációs rendszer szerepét pedig előtelepített 32-bites, vagy 64-bites Windows 7 Professional tölti be.

A választható billentyűzetek között háromfélét találunk, amelyek közül az egyik gumi billentyűket alkalmaz és háttérvilágítást is kínál, míg a másik nagyobb billentyű közökkel érkezik, ami jól jöhet például kesztyűs használatnál.

A frissített noteszgép 3G, 802.11 b/g/n és Bluetooth támogatást egyaránt kínál, sőt, igény esetén még lopásvédelemmel is ellátható, amit az Intel ATP technológiája biztosít. Jó hír azoknak, akiknek munkájukból kifolyólag soros portra (RS232) is szükségük van, hogy a noteszgép rendelkezik ilyen porttal, sőt, PC Card slot is van rajta. A termékhez mellékelt akkumulátor egyetlen töltéssel akár 9 órán át is képes lesz üzemeltetni a rendszert.

A három év garanciával forgalomba kerülő újdonság még ebben a hónapban megjelenik az üzletek polcain, alapára pedig 2950 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward