Frissült a Google Messages applikáció, és jó lehetőségekkel gazdagodott

Van már azonnal reakció, ajánlott matrica, integrált médiaszerkesztő és egyéb újítások.

Frissült a Google Messages applikáció, és jó lehetőségekkel gazdagodott

A Messages alkalmazás egyre nagyobb felhasználói bázis alkalmazza, ami annak köszönhető, hogy a Google szüntelenül fejleszti, és pakolja bele azokat a fejlesztéseket, melyek más szolgáltatásokban régóta adottak már. Esetenként pedig természetesen valódi újítást is lehet látni a Google-től, de igazából az üzenetküldés frontján már nem egyszerű hasznos dolgokkal előállni.

Az alapvetően letisztult Google Messages is biztosítani fog már ezentúl például reakció küldési lehetőséget. Ezt a funkciót használva nem kell majd a beszélgetésekben feleslegesen szaporítani a szót, hanem néhány alapvető hangulatjellel ki lehet majd fejezni nagyon sok különböző érzelmet, amit az adott üzenet vagy megosztott tartalom kivált.

Galéria megnyitása

Hét különböző reakciót biztosít a Google az üzenetküldőben, amiket az adott sor vagy tartalom hosszú megérintését követően lehet majd elérni. A reakció a bejegyzés alatti sarokban fog megjelenni mindenkinél. A csoportos beszélgetések keretében minden reakciót fel fog tüntetni az applikáció, az azonosaknak a mennyiségét csak számmal fogja jelölni a rendszer.

Az intelligens válaszüzenet a Messagesben már hosszú ideje elérhető, és ezentúl az ismerősök, barátok, rokonok számára ezt használva még matricákat is lehet majd küldeni egy érintéssel. A rendszer képes lesz az üzenetek értelmezését követően arra, hogy oda passzoló válaszokon felül olyan matricákat is felajánljon, amelyek szintén passzolhatnak a beszélgetésbe. Ez a lehetőség viszont most még csak az angol nyelv használata mellett érhető el.

Galéria megnyitása

Beépített képszerkesztővel is rendelkezik már az alkalmazás, amit a fényképek elküldése előtt lehet elérni mindössze egyetlen érintéssel, a képernyő felső részén. A szerkesztés gomb megnyomását követően egy nagyon egyszerű felületet kapnak az emberek, ahol minimális módosításra nyílik lehetőséget. Egyelőre csak írni vagy rajzolni lehet a képekre, de talán a szerkesztési funkciók később gyarapodni fognak.

Galéria megnyitása

A Google már korábban lehetőséget nyújtott arra, hogy könnyen lehessen hangüzeneteket küldeni a Messagesen belül, és most ezen a téren újítás, hogy már gyors küldési opció is van. Ezentúl pillanatok alatt lehet úgy hangüzenetet küldeni a partnereknek, hogy a szövegbeviteli mezőbe kiemelt mikrofon gombot folyamatosan nyomja az ember, és ez alatt lediktálja, amit szeretne, a gomb elengedésekor pedig azonnal lehet nyomni a küldést.

Galéria megnyitása

Végül a Google meglépte a Duo szolgáltatás beágyazását az üzenetküldőbe, ezzel pótolva a videocsevegési lehetőség hiányát. Videohívást ugyanis nem támogat a Messages, de a keresőóriás bevonta külső megoldásként a Google Duót, amit korábban már a híváskezelőbe is bedrótozott. A fejlesztők házon belül tökéletesen összecsiszolták a Duót és a Messagest, így teljesen simán mennek majd a videocsevegések, nem fog semmit észrevenni abból az ember, hogy menet közben át lesz irányítva a másik szolgáltatásba.

Galéria megnyitása

Ezekkel az újításokkal a Google Messages ideálisabb lehet az embereknek a kapcsolattartásra az olyan nehezebb időszakokban, mint például a mostani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap