Frissült a 2,5 Gbps-os Killer Ethernet vezérlő: kisebb fogyasztás, jobb teljesítmény

A Killer E3100 több új noteszgépen is helyet kapott, de a későbbiekben a következő generációs alaplapokon is egészen biztosan találkozhatunk vele.

Frissült a 2,5 Gbps-os Killer Ethernet vezérlő: kisebb fogyasztás, jobb teljesítmény

A Rivet Networks egy új Killer sorozatú Ethernet vezérlővel rukkolt elő, ami egyik korábbi hírünkből már ismerős lehet: elkészült a Killer E3100-as modell, amely a tavaly megjelent E3000-es kiadás továbbfejlesztett változatának tekinthető. Ahogy az előd, úgy a friss vezérlő is 2,5 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel dolgozik, viszont minden téren hatékonyabban működik, így érezhető előrelépést nyújt a korábbi verzióhoz képest.

Mivel a gamereknek szánt routerek között egyre több olyan megoldás van, amely rendelkezik 2,5 Gbps-os Ethernet porttal, így a Killer E3100-as vezérlő sok modern otthoni infrastruktúrában juthat majd fontos szerephez, ugyanis segítségével nagyobb hálózati adatátviteli sávszélességet és optimális működést lehet elérni, ami mindenképpen emeli majd az online játékélményt – legalábbis ezzel reklámozza a gyártó a terméket.

Ahogy a korábbi verzió, úgy az E3100 is kiaknázhatja a Killer Priorisation Engine-ben rejlő lehetőségeket, amelynek lényegében az a fő feladata, hogy automatikusan felismerje a hálózati forgalmat, majd az egyes csomagok esetében megfelelő prioritást állítson be: azok a csomagok, amelyek érzékenyebbek a késleltetésre, elsőbbséget élveznek. A játékosok számára nagy segítség lehet a friss Extreme Game Mode, amely a zsúfolt hálózat esetében próbálja úgy optimalizálni a csomagok továbbítását és fogadását, hogy a kiváló játékélmény fenntartható maradjon. A Rivet Networks szerint az új vezérlővel és az új szoftvercsomaggal akár háromszor alacsonyabb késleltetés érhető el játék alatt, amennyiben extrém terhelésnek van kitéve a hálózat, azaz a játék mellett fut stream és letöltés is.

Galéria megnyitása

Hasznos funkció a GameFast is, amely a szükségtelen Windows folyamatokat állítja le annak érdekében, hogy rendszer-erőforrásokat szabadíthasson fel, amelyek aztán az aktuális játék szolgálatába állíthatóak. A funkció a driveren keresztül egyébként akár 10%-kal is képes csökkenteni a CPU terhelést, valamint 20%-kal kisebb memória-lábnyommal rendelkezik a konkurens 2,5 GbE megoldásokhoz képest.

Természetesen a szokásos DoubleShot Pro funkció is rendelkezésre áll, amelynek köszönhetően a Killer sorozatú Ethernet és WiFi vezérlők együttműködhetnek egymással, így jelentősen növekszik a hasznos adatátviteli sávszélesség és a kapcsolat megbízhatósága is javul. A vezetékes és a vezeték nélküli hálózat kombinálásával akár 4,9 Gbps-os adatátviteli sávszélesség is elérhető, ami már sok mindenre elég.

A felsorolt funkciók és szolgáltatásoka frissen kiadott Killer Control Centre 2.0-s változatán keresztül érhetőek el, valamint menedzselésükre is van mód, ám ha nem tartunk rájuk igényt, a 2,5 Gbps-os adatátviteli sávszélesség így is jól jöhet – ha most még nem is, később, ahogy fejlődik az otthoni hálózat, biztosan jó szolgálatot tesz a vezérlő.

A Rivet Networks szerint a 2,5 Gbps-os Ethernet vezérlőkre történő átállás egyre gyorsul majd, ami jól látható a frissen bejelentett Intel és AMD alapú noteszgépeknél, hiszen ezek között már sok olyan modell van, amely 2,5 Gbps-os Ethernet vezérlőt kapott. A Killer E3100-as sorozatú vezérlőre támaszkodó megoldások között jelen van az MSI GS66 Stealth, a GE66 Raider, valamint az Acer is készül olyan új Predator és Nitro sorozatú termékekkel, amelyek már ezt a kontrollert használhatják.

A 2,5 Gbps-os szabvány terjedése tehát fel fog gyorsulni, azaz a régóta velünk lévő GbE portok helyét fokozatosan átveszik majd ezek a megoldások az elkövetkező évek folyamán. A 10 Gbps-os megoldások áraik miatt továbbra is a felsőkategóriára korlátozódnak majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap