Frissítette GPS felhozatalát a WayteQ

A WayteQ utódot állított a népszerű X850 és X960BT modelleknek. Az új generáció a korábbinál sokkal nagyobb teljesítményt fog nyújtani.

Frissítette GPS felhozatalát a WayteQ

Napjainkban a viszonylag keveset utazók már egyszerűen csak fogják, és az okostelefonjaikat, illetve akár a táblagépeiket használják navigálásra, hogy eljussanak A-ból B pontba. Azonban bőven akadnak még olyanok, akik nap mint nap úton vannak olyan helyekre, ahol talán még soha nem jártak. Nekik bizony jól jön egy GPS navigációs készülék, ami sokkal stabilabban és megbízhatóbban tudja ellátni a feladatát, mint egy mezei mobil vagy tablet, melyben ez a funkció csak egy a rengeteg képesség közül.

WayteQ X880

A WayteQ ezeknek a vásárlóknak szeretne kedvezni a napokban leleplezett újdonságaival. Az X880 és X980BT típusazonosítóval megbélyegezett navigációs eszközök a jól bevált X850 és X960BT modelleknek állítanak méltó utódot. A generációváltást követően több közös vonása lesz a két készüléknek, mint korábban volt. A különlegességeket leszámítva – amiről az alábbiakban lesz szó –, szinte csak a kijelző terén fedezhető fel lényeges különbség a páros tagjai között; az X880 egy 4,3 hüvelykes panelt kapott 480 x 272 képponttal, míg az X980BT-nél már 800 x 480-as felbontást feszítettek ki 5 colra. A színvilág sokat javult a régi modellekhez képest, hiszen itt 65 ezer helyett már 16 millió árnyalattal gazdálkodhat a Windows CE 6.0-s operációs rendszert.

A készülékek hardvere nagyon komoly előrelépésen van túl, ugyanis a koros ARM11 alapú SiRF Atlas V lapka helyébe egy ARMv7-A-s Mstar MSB2531 került. Ez a chip 800 MHz-es frekvencián dolgozó Cortex-A7 processzormagokból használ kettőt, a GPS munkáját pedig egy 250 MHz-es órajelen üzemelő társprocesszor segíti benne. Az erősebb SoC mellett megduplázták a rendszermemóriát és a háttértárat is, így az előbbi már 256 MB-os testet öltött, az utóbbi pedig 8 GB lett. A tárkapacitásaik bővíthetők, microSDHC kártya hozzáadásával, legfeljebb 32 GB-tal tehető ez meg. Az X880 119,6 x 76,3 x 13,5 milliméteres térfogatú házban „lakik”, az üzemidejéért pedig egy 900 mAh-s telep felel, az X960BT esetében meg egy 135 x 85,9 x 14 mm vonalakkal körülhatárolható gépezetre kell számítani, amit egy 1500 mAh-s akku táplál, amennyiben éppen nincs töltés alatt az autó rendszere által. Fontos, hogy a kialakításuk a gépeknek nem változott, így a korábban megvásárolt tartozékok használhatóak lesznek a friss gépezetekkel is.

WayteQ X980BT

Ezek a készülékek ugyan „célszerszámok”, de azért szolgálnak némi extrával is. Mindkettővel lehet különböző multimédiás tartalmakat fogyasztani: zenék, filmek és képek egyaránt megnyithatóak velük, sőt mi több, még akár elektronikus könyvek olvasására is használhatóak. Az X960BT esetében viszont még ennél is tovább mentek, és Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel is felvértezték, melynek segítségével mobiltelefonokhoz tud majd csatlakozni, és hasznos adatokra tehet így szert. A teljes névjegyzéket át lehet rá másolni, ebből fakadóan mikor hívás érkezik a mobilra azonnal látni, hogy ki a hívó fél, és még a kihangosítás is megoldható vele. Ezen felül érdekes lehet még az FM transmitter is, aminek a segítségével egy adott frekvencián rá tud hangolódni az autóban található rádió a navigációs eszközre, és ezt kihasználva a fent említett zenék és filmek akár ki is hangosíthatóak a még teljesebb élmény elérése érdekében.

A WayteQ 960BT és a WayteQ X880 már kapható a boltokban. Az utóbbi nagyjából 16 ezer forinttól indulva vásárolható meg, míg az előbbiért már 20 ezer forint körüli összeget kell leszurkolni. A négyezres árkülönbség ilyen tételben nem nevezhető kevésnek, de a plusz képességeit figyelembe véve minden extra fillért megérhet a drágább modell is. Ezekben az összegekben persze még nincs benne az Európára kiterjedő Sygic navigációs szoftver, ezekért a felárat kell majd fizetni (van belőle mezei 3D-s csomag és tehergépjármű-vezetőknek szánt 3D-s verzió is).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward