Friss adattárolók a Transcend kínálatában

Friss adattárolók a Transcend kínálatában

A Transcend SSD kínálata a napokban frissült, ezzel egy időben pedig egy külső merevlemez is megjelent a gyártó termékpalettáján, amely a StoreJet családot erősíti.

[bold]Transcend SSD meghajtók új SSD vezérlővel

[/bold]

A Transcend hivatalos közleménye eléggé szűkszavú az új SSD meghajtókkal kapcsolatban, de azért a termékek legfőbb specifikációira fény derül az írásból. A 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező meghajtók SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel állnak a felhasználók rendelkezésére és elődeikhez hasonlóan ezek is MLC típusú NAND Flash chipekre alapoznak.

A gyártó az új adattárolók esetében új SSD vezérlőt alkalmazott, amelynek köszönhetően a maximális olvasási sebesség 260 MB/s-os, míg a maximális írási tempó 240 MB/s magasságában helyezkedik el. Az új vezérlővel ellátott termékek 64 MB-nyi DDR2-es gyorsítótárral gazdálkodhatnak és természetesen TRIM támogatást is kínálnak. A két év garanciával forgalomba kerülő adattárolók között 32 GB-os, 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os példányokat találunk, amelyek hamarosan elérhetőek lesznek az üzletek polcain. Arról nem szól a fáma, hogy mennyibe kerülnek majd az új SSD család tagjai.

[bold]StoreJet 35T3 külső merevlemez, USB 3.0-s porttal

[/bold]

A friss SSD meghajtók mellett egy USB 3.0-s csatolófelületet használó külső merevlemez is megjelent, amelynek háza egy 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt tartalmaz. A 7200-as percenkénti fordulatszámmal dolgozó merevlemez 32 MB-nyi gyorsítótárral rendelkezik és 130 MB/s körüli adatátviteli sebességet kínál, persze csak akkor, ha USB 3.0-s porton keresztül kapcsolódhat a rendszerhez.

A 172 x 152,4 x 44,8 mm-es mérettel érkező külső merevlemez 1 Kg körüli súllyal bír és tartalmaz egy One-Touch Atuo Backup gombot is, amelynek segítségével rendkívül könnyedén elvégezhető a rendszermentés, amennyiben az adott konfigurációra előzőleg telepítettük a gyártó által mellékelt StoreJet Elite szoftver, amely az adatmentéssel kapcsolatos feladatok elvégzésében segédkezik.

Az új StoreJet adattároló három év garanciával lesz elérhetőm méghozzá többféle változatban. Az 1 TB-os merevlemezt tartalmazó kiadás 75,74 euróba, az 1,5 TB-os modell 90,48 euróba, míg a 2 TB-os példány 123,56 euróba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward