Shop menü

FORGALOMBA KERÜL AZ LG ÁTTETSZŐ OLED TV-JE, ÉS MÁS SZEMPONTBÓL IS EXTRAVAGÁNS LESZ

A LG Signature OLED T nem sok háztartásba juthat majd el, de ahol felbukkan, ott egészen biztos, hogy mindenkinek felkelti a figyelmét.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Forgalomba kerül az LG áttetsző OLED TV-je, és más szempontból is extravagáns lesz

Az elmúlt években folyamatosan igyekezett az LG az OLED televíziózás élményt fokozni, és általában a CES-en szokta a legfontosabb fejlesztéseit megvillantani. Ezúttal sincs ez másként. A vállalat bejelentette a világ első vezeték nélküli kapcsolatra kihegyezett, áttetsző OLED tévéjét.

Galéria megnyitása

Már évek óta dolgozik az LG áttetsző képernyőkön, több méretben is gyárt ilyen egységeket, de egészen eddig kizárólag üzleti céllal forgalmazta a speciális megoldás. Ez fog idén megváltozni, ugyanis már jön a kereskedelmi forgalomba szánt megoldás, amit szélesebb körben elérhetnek majd a fogyasztók. LG Signature OLED T néven indul a széria, és a T a transzparens szóból ered. 4K Ultra HD felbontással szolgál a készlék és egyetlen méretben lesz elérhető egyelőre.

77 hüvelykes képátlóval szolgál az LG első fogyasztói piacra szánt áttetsző OLED televíziója.

Az áttetsző képernyők nagyon látványosak, kiválóan alkalmazhatóak a figyelem felkeltésére, azonban arra nem igazán jók, hogy ezen nézzen az ember filmet. Mivel nincs hátterük, így a kontrasztjuk nagyon rossz. Azonban az LG a mostani terméknél megtalálta a megfelelő megoldást. Van egy kontrasztréteg, amit fel lehet húzni gombnyomásra a panel mögött, ha leülne filmezni, sorozatokat nézni az ember. Gombnyomásra fog alulról „felkúszni” a kontrasztot növelő réteg.

Galéria megnyitása

Használaton kívül lesz majd a TV-re sok érdekes grafika, például halak úszkálhatnak majd az áttetsző képernyőn, mintha egy hatalmas akvárium lenne a polcon. De lehet majd így használni akkor is, ha például csak zenét hallgat az ember, de közben mennek a videoklipek a háttérben. A képminőség a filmréteg felhúzásával sem lesz egyébként olyan, mint például egy LG OLED G4 szériás tévén, szóval azért kompromisszumos az újdonság.

Galéria megnyitása

Itt lényegében mindent bevet az LG, amit technológiai fronton az OLED-et használva nyújtani képes. Nem „csak” annyi a trükkje a készüléknek, hogy transzparens OLED panelt foglal keretbe, hanem még az Signature OLED M szériánál látott vezeték nélküli képátviteli technológia is integrálásra került.

Ennek megfelelően a vállalat Zero Connect Box rendszere is része a csomagnak. Ehhez képest nagyjából 10 méteren belül bárhol el lehet helyezni a lakásban a televíziót, gond nélkül képes lesz a képet továbbítani 4K Ultra HD felbontáson magas képfrissítés mellett is. A külső források mind a Zero Connect Boxba fognak kapcsolódni, így például aki konzollal szeretne játszani az OLED T televízión, annak is ebbe kell a gépet csatlakoztatni. Ez már egy bejáratott megoldás, ami a tavalyi CES nagy újítása volt.

Galéria megnyitása

A webOS egy különleges kiadása fut a Signature OLED T felületén, ami direkt alkalmazkodik az áttetsző felépítéshez. Lesznek itt egyedi widgetek is, amik képesek lesznek kihasználni a speciális panel adottságát rendkívül látványosan. Időjárás információ képét is be lehet majd tenni a tévére, és ezeknek a kínálata folyamatosan bővülni fog.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mennyibe fog kerülni a televízió, de abban biztosak vagyunk, hogy eszeveszett drága lesz. De az LG-nél igazából sosem voltak szégyenlősek, ha be kellett árazni valamilyen páratlan technológiai újdonságot a fogyasztói piacon, láttunk már a cégtől az OLED R szériában feltekerőd tévét 100 ezer dolláros árcédulával.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére