Fontos fejlemény történt a Huawei-Egyesült Államok ügyben

Elkezdődött a kereskedelmi engedélyek kiadása, és elég sokan lehetnek majd csalódottak.

Fontos fejlemény történt a Huawei-Egyesült Államok ügyben

November 19-én döntött az Egyesült Államok arról, hogy második alkalommal is meghosszabbítja a Huawei és partnerei számára biztosított haladékot. Újabb 90 nappal tolták el a döntéshozók a kereskedelmi korlátok véglegesítését, mert nem sikerült mindent elrendezni. De most lényeges előrelépésről számolhatunk be.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy az USA nem fogja teljesen elzárni a Huawei-t minden amerikai partnerétől válogatás nélkül. Ehelyett külön engedélyt ad mindenkinek, aki csak szeretne bármilyen formán partnerkapcsolatot létesíteni a kínaiakkal, és persze megfelel az amerikai feltételeknek. Elsősorban azt vizsgálja az Egyesült Államok, hogy jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot a kapcsolat. Arról nem esett szó a napokban, hogy mi a helyzet a kereskedelmi engedélyek kiadásával, most viszont változás állt be ezen a fronton.

Galéria megnyitása

A legfrissebb hírek szerint az amerikai kereskedelmi hivatal beindította az átmeneti licencek elbírálását. Fontos, hogy nem végleges intézkedésről van szó, hanem olyan engedélyeket ad, amiket rendszeresen meg kell majd újítani az illetékes hatóságoknál. A Huawei ügyének tisztázódása szempontjából ez remek, egy kulcsfontosságú lépésről van szó.

Korábban arról lehetett hallani, hogy már legalább 260 vállalat kérvényezett kereskedelmi licencet, és a friss jelentések alapján pedig nagyjából 300 fős már azoknak a tábora, akik döntésre várnak. Vagyis néhányan már meg is kapták a választ a beadványukra, és belátható időn belül minden kérelem ki lesz vizsgálva; eldőlhet, hogy kik örülhetnek a továbbiakban. Mivel egy több milliárd dolláros ágazatról van szó, így érthető, hogy az érintettek már nagyon várták, hogy ez a folyamat kezdetét vegye.

Galéria megnyitása

Jelen állás szerint nagyjából a beadványok fele lett megvizsgálva és elbírálva. Hogy mennyi kapott ebből zöld jelzést? Nos, az aktuális információk szerint nagyjából minden második. Szóval, ha így megy ez nagyjából a többi esetben is, akkor csak a kérelmek felénél örülhet majd a kérelmet beadó partner. Persze lehet, hogy a többi esetben nagyobb arányú lesz az elfogadott kérelmek száma, meg persze az is, hogy kisebb.

Azt nem lehet tudni továbbra sem, hogy milyen vállalatok kérvényeztek kereskedelmi licencet a hatóságoktól, de az biztos, hogy több olyan amerikai gigavállalat van, aki korábban rendkívül fontos és jövedelmező viszonyban volt a Huawei-jel, így például az Intel vagy a Google. A Reuters az ügy kapcsán kereste például a Google-t, de a vállalat nem kívánta kommentálni a dolgot.

A Huawei és a partnereinek a sorsa a következő hetekben tisztázódhat, és mindenki a most születő döntéseknek megfelelően várhatja, hogy leteljen a cég újabb haladéka. Most november 14-ig még nyugodtan tevékenykedhet a cég, de ezt követően talán már tényleg életbe fognak lépni a korlátozások, és egy nehezebb időszak veheti kezdetét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap