Folyamatosan aktív lesz az LG G5 kijelzője

Az LG hivatalosan megerősítette, hogy a G5 olyan megjelenítővel ellátva érkezik, ami sosem fog pihenni.

Folyamatosan aktív lesz az LG G5 kijelzője

Az LG a Mobile World Congress keretében fogja bemutatni a következő csúcsmodelljét. Az ötödik generációs G-mobilról eddig nem sok információ látott napvilágot, de most olyan dolgot árult el róla az LG Mobile, amivel biztosan sokak érdeklődését kelti fel.

Az dél-koreai alakulat soron következő zászlóshajója „Always ON”, tehát mindig bekapcsolt megjelenítővel várja, hogy bemutatkozzon. Az LG a hivatalos Facebook csatornáján számolt be erről a nagy jelentőséggel bíró újításról. A vállalat az alábbi animációval karöltve közölte a hírt. De miért is olyan meghatározó ez az egyébként apró, de nagyon hasznos funkció? Nos, egész egyszerűen azért, mert ez egyben azt is jelenti, hogy az LG szakemberei nem az eddig használt megjelenítő technológiát alkalmazzák a G5 esetében.

Az gyártó mostanáig előszeretettel küldött bevetésre IPS paneleket, és egyáltalán nem alaptalanul járt el így, ugyanis rengeteg díjat söpörtek be az LG okostelefonjai az évek során a folyamatosan fejlődő IPS technológiára épülő megoldásokkal (legutóbb a G4 és a V10 az IPS Quantum kijelzővel). Pillanatnyilag azonban nagyon úgy fest, hogy a vállalat áttérhet az OLED-re. Hivatalosan ezt semmi sem erősíti meg, ám eddig szinte minden olyan kijelző, ami a G5-höz hasonlóan „Always ON” módot is támogatott, valamilyen OLED-es eljárást használt. Plusz ne feledjük, hogy az LG a V10 phabletnél nekifutott az „Always ON” módnak, de erre egy külön, kisméretű IPS kijelzőt volt kénytelen használni a vállalat, ami még a mérete ellenére is jelentősen lerövidítette az eszköz üzemidejét. Ezzel együtt persze annak a lehetőségét sem lehet teljesen kizárni, hogy továbbra is valamilyen TFT LCD panelről lesz szó, és az LG egy újabb ügyes trükköt eszelt ki az elmúlt néhány hónapban arra, hogy minimális fogyasztás mellett mindig ébren legyen a nagyméretű panel egy adott területe, de erre nagyon kicsi az esély.

Érdekes módon, bár egyre közelebb az LG G5 megjelenése, egyelőre nagyon kevés pletyka terjeng a képességeiről. A most már hivatalosan is megerősített folyamatosan aktív kijelzőről az a hír járja, hogy a G4-nél egy tized hüvelykkel nagyobb, 5,6 colos lesz az átlója, a felbontása pedig változatlanul 2560 x 1440 képpontosnak ígérkezik. Azt szinte biztosra lehet venni, hogy a Qualcomm Snapdragon 820 központi lapkája fogja meghajtani, most ugyanis a chipgyártó nem kínál szerényebb teljesítményű alternatívát, az LG pedig nem rendelkezik ilyen kvalitású megoldással. Az MSM8996 két csoportra bontva összesen négy Kyro processzormagot vonultat fel, az egyik páros 2,15, a másik pedig 1,6 GHz frekvencián üzemel az Adreno 530 grafikus feldolgozó mellett. A rendszermemória vélhetően 4 GB-ra hízik majd, de némi esély arra is mutatkozik, hogy marad a korábbi csúcsgépnél megismert 3 GB-os kapacitás. A főkamerájáról az a hír járja, hogy két képalkotóból fog felépülni, de ennél pontosabb információnk nincs róla. Ha tényleg kettő szenzort épít egymás mellé az LG fejlesztőgárdája, akkor vagy a fókuszpont utólagos állítása lehet a cél, vagy a mélységélesség növelése. Ez utóbbira már több próbálkozást is láttunk más gyártóktól, de igazán említésre méltó rendszer eddig nem született. Az LG G5 előlapjára egy 8 megapixeles kamera kerülhet. Az eszköz keretén már C-típusú USB aljzat tűnhet fel, és állítólag 8,2 milliméterre emelkedik majd ki a síkból.

Az LG G5 minden titkáról február 21-én, azaz a MWC nulladik napján fog lehullani a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward