Fizetős funkció lett elérhető ingyen a YouTube Music-on

Fizetős funkció lett elérhető ingyen a YouTube Music-on

A Google számára a zenestreaming terén elég nehéz az érvényesülés. A vállalat már számos módon próbált ilyen szolgáltatást bevezetni, de igazán nagy sikert eddig nem tudott elérni. A jelenlegi elsődleges platform erre a YouTube Music, de ez sem igazán képes felvenni a lépést az Apple Music-kal, vagy akár csak az Amazon Music-kal.

Folyamatosan növekedik a YouTube Music elérése, ami azért dicséretes, de ez nem tud olyan tempót diktálni, mint a riválisok, éppen ezért a vállalat most úgy döntött, hogy egy jó funkcióját ingyenessé teszi a szolgáltatásnak. Tudniillik a YouTube zenestreaming megoldása ingyenesen is használható, csak ilyenkor videós reklámokkal bombázza az embereket. A jövőben az ingyenes konstrukciót használó emberek is streamelhetik a zenéiket külső hangszórókra.

A YouTube Music lehetőséget nyújt egyebek mellett arra, hogy feltöltsék a felhasználók a rendszerbe a saját MP3 formátumú zenéiket, és azokat így online bárhol elérhetik. Ez mindenképpen egy remek dolog, bár nem példátlan a streaming szolgáltatások körében. Viszont akik nem fizetnek elő, azok csak mobilon hallgathatták eddig a zenéiket helyben, külső hangszórón nem. Most viszont már ez a korlátozás nincs.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy azokat a zenéket, amiket az ember a YouTube Music szolgáltatás adatbázisából hallgat, továbbra is csak azok oszthatják meg külső hangszórón, akik fizetnek a platform használatáért. Tehát az ingyenes zenemegosztási opció csak a felhasználók saját zenéire vonatkozik jelenleg. Talán idővel ez is változik majd. A mostani módosítást az Android és az iOS rendszerű készülékeknél egyaránt ki lehet használni.

A YouTube Music egyébként már 500 millió alkalommal lett letöltve és telepítve, de azért ennél jóval szűkebb a felhasználói tábora. Egy ideje arról nem esett szó, hogy mennyi előfizetője van, legutóbb erről februárban beszélt a Google, akkor érte el a szolgáltatás a 20 milliós mérföldkövet.

Globálisan 95 országban várja az érdeklődőket, szóval arról nincs szó, hogy a regionális korlátozottság miatt ne tudna terjedni. Hazánkban a YouTube Music az egy hónapos, díjmentes kipróbálási időszakot követően havi 1490 forintért cserébe vehető igénybe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap