Fény derült az Apple Design Award 2021 nyertese alkalmazásaira

Hat kategóriában osztott elismeréseket összesen egy tucatnyi applikációnak az Apple. Sokféle szempontot vett figyelembe a döntés során a cég.

Fény derült az Apple Design Award 2021 nyertese alkalmazásaira

Minden évben díjazza a legjobb szoftvereket az Apple, és idén sem maradhatott el ez, függetlenül attól, hogy a WWDC és más események továbbra sem tértek vissza a régi kerékvágásba. A fejlesztői konferenciájának a végén jelentette be az Apple, hogy mely appokat, szolgáltatásokat ítélte ezúttal a legjobbnak.

Általában nem a WWDC keretében szokott kiderülni a nyerteseknek a névsora, de az online esemény ebből a szempontból is más lett, mint ahogy az megszokott volt korábban. Azoknak a névsorát már a fejlesztői konferencia előtt nyilvánosságra hozta a cég, hogy kik jutottak be a döntőbe, most pedig már a nyertesekről számolhatunk be.

Galéria megnyitása

A győzelem eléréséhez, és már egyáltalán az Apple Design Award befutói közé kerüléshez elengedhetetlen volt, hogy az applikációk kiemelkedjenek a tömegből. A zsűri nagyon sok szempontot vett figyelembe az értékelések során, és fontos volt az, hogy a szoftverek igényesen legyenek megvalósítva technikai szempontból, a tervezés terén is jeleskedjenek, és a találékonyság is szépen megjelenjen bennük.

Az elmúlt több mint egy évtized során elképesztően sokszínű alkalmazáskínálat alakult ki az iOS mögött, és éppen ezért ma már nagyon nehéz dolga van a fejlesztőknek, ha valami újat szeretnének alkotni. Összesen hat kategóriában kereste az Apple a legjobb programokat, szolgáltatásokat. Minden kategóriában egy normál appot és egy játékot választott ki a vállalat győztesnek, így jön össze a tucatnyi nyertes.

Galéria megnyitása
HoloVista

Az inkluzivitás kategóriában azokat a fejlesztéseket díjazta az Apple, amik hátrányos helyzetű fejlesztők munkái, akiknek nehezebb érvényesülni napjainkban különböző okok miatt. A játékok közül a HoloVista lett kiemelve, ami egy AR játék, így a kamerát is használva lehet benne szórakozni, új ismeretekre szert tenni. Sokféle kihívás elé állítja az embereket az applikáció. A másik díjazott ebben a kategóriában a Voice Dream Reader, ami egy könyvfelolvasó, melynek a különlegessége egyebek mellett a nagyon széles nyelvtámogatásban és a sok elérhető hangopcióban rejlik.

Galéria megnyitása
Little Orpheus

Az élvezet és szórakozás kategóriában a Pok Pok Playroom és a Little Orpheus nyert. Az előbbi egy belga fejlesztés, ami a fiataloknak a lefoglalására lett kialakítva, és segíteni képes a gyerekek fejlődését. Az utóbbi pedig egy történetmesélő szoftver, ami egy játékkal lett ügyesen kombinálva, és több korosztályt képes lesz lefoglalni.

Az interakció kategória esetében az Apple a CARROT Weather alkalmazásnak adta az egyik elismerést, a másikat pedig a Bird Alone kapta. A Bird Alone egy olyan játék, ahol egy virtuális madárral lehet barátkozni, miközben az emberek hasznos tudásanyagra tehetnek szert, a CARROT Weather pedig egy időjáráselőrejelző, ami hemzseg az ötletes megoldásoktól, és biztosít okosórás megjelenítési lehetőséget is számlap és widget révén egyaránt.

Galéria megnyitása
Bird Alone

A társadalmi érdekeltségű fejlesztések kategóriájában az egyik nyertes a dán Be My Eyes lett, ami a látáskorlátozottak számára tud segíteni a tárgyak felismerésében, természetesen a kamera használatával fog ez működni. A másik győzte itt az Alba lett, ami játékosan tanít környezetvédelemre, a természet megóvására és a vadvilág megmentésére.

Galéria megnyitása
Alba

A vizuális és grafikus kategória két elsőhelyét a Loóna és a Genshin Impact párosa szerezte meg. Érdekesség, hogy ezeket a Google is díjazta már korábban, szóval az Android platformon is kiemelkedő alkotásoknak számítanak. A Loóna egy alvássegítő szoftver, a Genshin Impact pedig egy nagyon látványos játék, amiben a vizuális effektekben egyáltalán nincs hiány, és nagyon jól konfigurálható a szoftver.

Galéria megnyitása
Genshin Impact

Az innovációs díjat pedig a NaadSadhana és a League of Legends: Wild Rift húzta be. Az előbbi app egy indiai megoldás, ami igazi mindenes zenei program, ami MI és Core ML használatával jött létre, és egyszerre segíti a hallgatókat és a zenészeket. A LoL: Wild Rift (borítókép) pedig azzal tudott győzedelmeskedni, hogy a PC-s élményt a Riot Games szakemberei az Apple szerint lenyűgözően jól ültették át mobilra.

Galéria megnyitása
NaadSadhana

Az Apple a nyerteseket pénzdíjazásban és ajándékokban is részesíti, szóval örülhetnek majd a fejlesztők. És annak köszönhetően, hogy így ki lettek emelve, minden korábbinál nagyobb figyelem irányulhat rájuk, ami szintén nem elhanyagolható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap