Feltűnt a Core i9-9900T a GeekBench adatbázisában

Az új processzor a januári állapothoz képest jelentősen gyorsult, hála az erősödő konkurenciának.

Feltűnt a Core i9-9900T a GeekBench adatbázisában

Az Intel műhelyében régóta készül a Core i9-9900-as sorozat energiatakarékos tagja, a mindössze 35 W-os TDP kerettel rendelkező Core i9-9900T, amellyel kapcsolatban idén január folyamán röppentek fel információk. Akkoriban úgy tűnt, hogy az új processzor 1,7 GHz-es alap órajelen ketyeg majd, az 1-2 processzormagra érvényes Turbo Boost órajel pedig mindössze 3,8 GHz lesz. Ezek az értékek jelentősen alacsonyabbak azoknál, mint amit a Core i9-9900K esetében megszokhattunk. Utóbbinál 3,6 GHz-es alap-, illetve 5 GHz-es maximális Turbo Boost órajel van érvényben.

Galéria megnyitásaA GeekBench adatbázisa alapján úgy tűnik, az elmúlt hónapok folyamán sikerült emelni az említett órajeleken, így az alap-órajel már 2,1 GHz-es, a maximális Turbo Boost órajel pedig 4,4 GHz-es értéket képvisel – ezek egyáltalán nem rossz számok, ha szem előtt tartjuk, hogy mindössze 35 W-os TDP kerettel dolgozó processzorról van szó. A Core i9-9900T nemrétiben tűnt fel az említett tesztprogram adatbázisában, ahol egyáltalán nem nyújt rossz teljesítményt, ha azt is nézzük, hogy a Core i9-9900K-hoz képest 60 W-tal alacsonyabb TDP keretből gazdálkodik.

Az új modell egyébként szintén nyolc maggal és tizenhat szállal rendelkezik, valamint UHD 630-as iGPU dolgozik a fedélzetén, ahogy az eredeti példánynál már megszokhattuk. A GeekBench tesztjében a Core i9-9900KS modellhez hasonlítják az újdonság teljesítményét – a KS annyiban különbözik a K kiadástól, hogy nem csak 1-2, hanem az összes processzormag 5 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen ketyeghet.

Az előrelépésre alighanem az időközben megjelent RYZEN 3000-es sorozat miatt volt szükség, azaz a korábbihoz képest növelni kellett a Core i9-9900T versenyképességét. Az új processzor rövidesen elérhetővé válhat, ára 439 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap