Felfedezőt kap a Chrome

Felfedezőt kap a Chrome

A Google a jövőben bevezetheti az „Felfedezés” felületet a Google Chrome böngészőben. Az Android operációs rendszerre írt alkalmazásban már ki is lehet próbálni ezt a funkciót, de egyelőre alapértelmezetten nincs bekapcsolva, mert még fejlesztés alatt áll, és a tapasztalatok szerint nem is mostanában fog elkészülni.

A Google mindig igyekezik a lehető legtöbb információval szolgálni a keresőn keresztül, és a jövőben ennek eredményeként a Chrome-ban könnyedén elérhető lesz az „Felfedezés” rész, ahol a felhasználók számára releváns információkkal szolgál majd a rendszer. Olyan tartalmak fognak itt megjelenni, amelyek a felhasználó számára érdekesek lehetnek. Legalábbis akkor így működik majd, ha ténylegesen munkába áll, pillanatnyilag ugyanis nem ezt az arcát mutatja.

Hogyan érhető el? Az androidos készülékeken a Chrome elindítását követően meg kell nyitni a chrome://flags részt, ahol általában a kísérleti stádiumban levő funkciókat lehet menedzselni, és az Explore is itt található. Az Explore websites (a keresőből könnyen előkeríthető az #explore-sites címke használatával) bejegyzésnél található legördülő kapcsolót kell a „Default” helyett az „Enabled” állásba tenni. Ha ez megvan, akkor újra kell indítani az applikációt – amit magától fel is kínál a program –, majd meg kell nyitni egy új lapot, és máris elérhető a megjelenítő alsó részéről az „Felfedezés” felület.

Galéria megnyitása

A szóban forgó szekción egyelőre még igencsak érződik, hogy nincs kész. A bekapcsolását követően a Chrome-ban az Entertainment, a Jobs és a News kategóriákat mutatja fixen, és a „További kategóriák” gomb megérintésével lehet majd elérni a többi besorolást. Ez viszont valószínűleg nem így működik majd az élesítését követően, hanem a készülék tulajdonosa által preferált dolgok lesznek kiemelve. Ráadásul a megjelenő tartalmak jelentős része a tapasztalataink alapján csak puszta helyfoglaló, és egészen biztos, hogy amikor el fog indulni a felület, akkor más tartalmak kerülnek majd ezeknek a helyére. (Sok indiai hivatkozás van itt, de valószínűleg nem arról van szó, hogy először Indiánan fog élesedni, csak valamilyen oknál fogva ilyen tartalommal lett feltöltve a tesztelés idejére.) Ha a felhasználó a kipróbálást követően kikapcsolja a funkciót, akkor fontos, hogy a chrome://flags menüben ne a „Disabled” opciót válassza ki, hanem a „Default” legyen beállítva, mert csak így válik láthatóvá magától a későbbi indulás esetén.

A „Felfedezés” felületet sok felhasználó örömmel veheti majd igénybe, de azt nehéz megmondani, hogy ez mikor válhat széles körben elérhetővé. És érdekes lesz látni, hogy a Google milyen séma alapján fogja összeállítani az ide kerülő tartalmakat, hiszen a „Felfedezés” révén meglehetősen nagy figyelem irányulhat majd az előtérbe kerülő honlapokra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap