Felfedezési lehetőséget kapott a YouTube Music

Ebben zenei stílusokra lehet szűrni a friss tartalmak keresése során.

Felfedezési lehetőséget kapott a YouTube Music

A Google számára eddig nem jött be a zenestreaming piac meghódítása, de most a YouTube Music esetében is mindent megtesz azért, hogy ez megváltozzon. A szolgáltatás ezúttal egy olyan új lehetőséggel gazdagodott, amit a felhasználók és a zenészek egyaránt üdvözölhetnek, és még a program is letisztultabbá vált.

Megjelent a Felfedezés lap a főképernyőn, amit így könnyen el lehet érni bármilyen helyzetben. És szerencsére a vállalat nem úgy vezette ezt be, hogy tovább szaporította a füleket az applikáció alsó sávján, hanem kivette a Hotlist fület. A Hotlist a legnépszerűbb és a kiemelt zenéket tárta az emberek elé, de nyugdíjba vonult, és átadta a helyét a Felfedezőnek, ami részben a Hotlist eddigi feladatát is ellátja.

Az újdonság hasonlóan néz ki, mint a YouTube esetében már korábban bevezetett Felfedezés, csak ez összetettebb és más felosztással szolgál. Például itt nem a különböző videós műfajokra lehet szűrni a friss tartalmak keresése során, hanem a zenei stílusokra. És ez a szekció nem legfelül foglal helyet, oda ugyanis az újonnan megjelent zenéket mutató opció került. A YouTube Music esetében ez már egy némiképp változatos terület lesz, szóval azért nem fog minden újdonság ömlesztve megjelenni és folyamatosan pörögni, de a cél az, hogy semmi ne kerülje el a figyelmet.

Külön ki vannak emelve a Felfedezés területén azok az albumok, kislemezek, amelyek nemrégiben kerültek bemutatásra, hogy ezáltal nagyobb figyelmet kapjanak. És ennek köszönhetően a felhasználó tényleg olyan zenei tartalmakra bukkanhat, amit korábban egyáltalán nem ismert. A zenészek pedig széles közönség elé tárhatják a friss szerzeményüket, ezzel új rajongókra tehetnek szert.  

Galéria megnyitása

A Felfedezés lehetőséget nyújt majd a műfajokon túl különböző hangulati állapotokhoz igazított zenelejátszásra is. Hiszen sokszor jól jöhet például, ha csak lágy hangok szólnak, vagy esetleg ellenkezőleg, pörgős dalok követik egymás magas ütemszámmal. A YouTube Music a lazító fürdéshez és az intenzív edzéshez egyaránt kínál majd válogatott tartalmat.

Folyamatosan fejlődik a YouTube Music, és az új lehetőségeknek köszönhetően egyre jobb vetélytársa lesz a Spotify-nak és az Apple Music-nak, a piacvezető párosnak. Nemrégiben megjelent már a dalszöveges rész is, ami szintén sokaknak lehet érdekes, és át lett rendezve a zenekönyvtár rész.

A fejlesztők azon is dolgoznak, hogy ne csak az alkalmazás, hanem a szolgáltatás webes verziója is a lehető legjobb élményt legyen képes biztosítani. A mostani újdonságot az Android és az iOS rendszerű okostelefonok tulajdonosai egyaránt kiélvezhetik, ugyanis egyszer válik elérhetővé mindkét platform számára. A programot frissíteni kell a Felfedezés megjelenéséhez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap