Felbukkantak a profilkártyák a YouTube-on

A közösség építése ennek köszönhetően még egyszerűbbé válik, a videósok és a felhasználók egyaránt jól járnak ezzel.

Felbukkantak a profilkártyák a YouTube-on

A YouTube már hónapok óta tesztelte a profilkártyákat, és mostanra összeállt ez a funkció. A vállalat szerint ennek köszönhetően jobban össze lehet majd hozni az embereket, és az sem utolsó szempont a fejlesztésnél, hogy a moderálás könnyebbé válhat ebből kifolyólag. Szóval egyszerűbb lesz megtakarítani a rosszindulatú emberektől a kommentszekciót.

Egyebek mellett a YouTube arra is nagyon sok energiát fektet, hogy a felhasználók számára egy kellemesebb hely legyen a videomegosztó, hiszen ezáltal még szívesebben veszik ezt használatba a népek. És a profilkártyák megjelenése ehhez jelentős mértékben járulhat hozzá. De mit is lehet majd ezen az újonnan bevezetésre kerülő felületen látni?

A profilkártyákat megnyitva nagyban megjelenik a profil- és a borítókép, valamint kiderül, hogy a hozzászóló mikor csatlakozott a YouTube felhasználók táborához, és mennyi feliratkozóval rendelkezik éppen. Jó lehetőség, hogy a feliratkozást már innen is meg lehet oldani egy érintéssel.

Lentebb görgetve a profilkártyán a hozzászólások előzményei tekinthetőek meg. Fontos, hogy itt csak az adott csatornán tett megjegyzéseket szedi össze a YouTube, nem keverednek a témák, csak a videók szintjén. A korábbi hozzászólásoknál látható, hogy melyik videóhoz lett hozzáfűzve, és át is lehet ezekre ugrani. A profilkártya alján feltűnhetnek a fiókhoz köthető feliratkozások is, és át lehet innen menni az ember saját videós csatornájára – de ugyanez a kártya felső sávjában, a név/borító megérintésével is megoldható.

Galéria megnyitása

Ezzel a fejlesztéssel látják majd a csatornák tulajdonosai, kezelői, hogy milyen az előélete annak, aki durva megjegyzést ír be az adott tartalom alá. Ezáltal elkerülhető lesz az is, hogy egy hűséges rajongó azért legyen egy csatornáról letiltva, mert éppen rossz napja volt, és olyan hozzászólást tett, amit nem kellett volna. A csatorna tulajdonosa és a többi felhasználó ugyanis látni fogja, hogy alapvetően nem volt addig gond a viselkedésével. Ilyen esetben talán elegendő lesz egy figyelmeztetést kiosztani a számára.

Az újítás híre már a bevezetést megelőzően is pozitív visszajelzéseket kapott, és az első tapasztalatok alapján is egy igazán hasznos megoldásról van szó. És valóban segíthet a profilkártyák bevezetése abban, hogy a YouTube-on nagyobb legyen a rend, a felhasználók pedig könnyebben átlássák azt, hogy éppen milyen emberekkel elegyednek beszélgetésbe.

A profilkártyák először az Android operációs rendszerű készülékeken láthatóak a dedikált alkalmazáson belül, idővel pedig mindenhol fel fognak ezek bukkanni. A YouTube célja, hogy ezzel és más további eszközökkel is hozzájáruljon majd ahhoz, hogy a videomegosztó mindenki számára egy jobb, élményekben gazdagabb szolgáltatássá válhasson.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap