Shop menü

FEKETE KÖNTÖST ÖLTÖTT MAGÁRA A ZALMAN ÚJ, TORONY FORMÁTUMBAN ÉRKEZŐ PROCESSZORHŰTŐJE

A CNPS13X Black különlegessége, hogy a tetőlapján aRGB LED fényforrások is helyet kaptak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Fekete köntöst öltött magára a Zalman új, torony formátumban érkező processzorhűtője

A Zalman jóvoltából egy új versenyző érkezik a ventilátoros processzorhűtők szegmensébe, ami a CNPS13X Black típusjelzést viseli. Felépítés terén egy klasszikus torony formátummal rendelkező, egyetlen 120 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott megoldással van dolgunk, amihez hasonló a vállalat kínálatban már eddig is jelen volt, viszont az új modell extraként némi díszítéssel és világítással ellátott tetőlapot kapott.

Galéria megnyitása

A CNPS13X Black szokás szerint alumínium lamellákból álló hűtőtömböt alkalmaz, ami a hűtő talpazatának középpontjától el van tolva némileg a bal oldalra annak érdekében, hogy a termék ne akadályozza a magasabb memóriamodulok használatát. A processzor által termelt hőt egy rézből készített talpazat veszi át, ami az elegánsabb dizájn és a strapabíróbb kivitel érdekében nikkelbevonatot is kapott, így nemcsak elegáns, de az oxidációval szemben is védelmet élvez. Az említett réz talpazaton keresztül összesen öt darab, egyenként hat milliméteres átmérővel rendelkező hőcső halad keresztül, ezek indirekt módon veszik át a processzor hőjét, majd azon nyomban az alumínium lamellákból állóhűtőtömbhöz továbbítják azt.

Galéria megnyitása

A megfelelő légáramlásról egy 120 milliméteres átmérőjű, Zalman AF120-as típusjelzésű ventilátor gondoskodik. Ez a légkeverő hidraulikus csapágyazásának köszönhetően 40 000 üzemórára tehető élettartammal rendelkezik, lapátjaira pedig terelőelemek is kerültek annak érdekében, hogy a légáram irányítottabb lehessen, ezáltal javítva a hűtés hatásfokát. A PWM támogatással ellátott ventilátor a 600 RPM és 2000 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgozik, ennek folyamán maximum 69,12 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, statikus nyomása pedig 2,01 mm H2O értékkel bír. A ventilátor a gyártó tájékoztatása szerint maximum 29,7 dB(A) zajszintet produkált működése során.

Galéria megnyitása

Az új processzorhűtő 135 milliméter széles, 79 milliméter mély és 159 milliméter magas, tömege 810 gramm. Az aRGB LED felső világítással ellátott újdonság 240 W-os hűtőteljesítménnyel büszkélkedik és használható a legújabb AMD és Intel processzorokhoz is. Előbbinél a Socket AM4-es és a Socket AM5-ös, míg utóbbinál az LGA-115X, az LGA-1200-as, illetve az LGA-1700-as processzorfoglalatok támogatása egyaránt biztosított.

Galéria megnyitása

A Zalman CNPS13X Black várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható listaárát azonban egyelőre nem közölte a cég.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére