Februárban jön a Maxwell alapú GeForce GTX 750 Ti?

A friss jövevény még mindig 28nm-es gyártástechnológiával készül majd.

Februárban jön a Maxwell alapú GeForce GTX 750 Ti?

Az elmúlt napok folyamán érdekes pletykák láttak napvilágot, amelyek azt állították, az Nvidia következő generációs GPU architektúrája, ami Maxwell kódnévre hallgat, már idén februárban bemutatkozhat egy új videokártyán, a GeForce GTX 750 Ti-n.

A jelenlegi információk szerint a GeForce GTX 750 Ti GPU-jánál még nem 20 nm-es, hanem 28 nm-es gyártástechnológiát alkalmaz majd a gyártó, hogy lássa, hogyan teljesít az új architektúra a régi, jól bevált csíkszélességgel – csak ezután kezdődik meg a nagyobb, 20 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-k gyártása.

Az új videokártyával kapcsolatban egyelőre meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre, de annyi azért már kiderült, hogy a termék GPU-ja jó eséllyel 960 CUDA maggal rendelkezik majd, mint a mostani GK106-osok. A GPU-Z képen 1098 MHz-es alap- és 1176 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel mutatkozik a GPU-nál, a GDDR5-ös memóriachipek pedig 5400 MHz-es effektív órajelen ketyegnek. Persze fontos kiemelni, hogy a GPU-Z 0.7.5-ös kiadása még nem támogatja a GeForce GTX 750 Ti-t, így a felsorolt adatok pontossága nem garantálható.

A PCOnline.com.cn fórumán két teszteredmény is megjelent, amelyek az újdonság 3DMark Fire Strike és 3DMark 11 alatti teljesítményéről rántják le a leplet. Mivel korai tesztekről van szó, érdemes őket egészséges gyanakvással fogadni. Íme:

3DMark Fire Strike
3DMark 11

Február 18-a már nincs messze, így reméljük, rövidesen további – hiteles – részletek is napvilágot látnak az új videokártyával kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward