Extra magas felbontású paneleken dolgozik a JDI is

A Japan Display Inc. (JDI) sem szeretne lemaradni a konkurencia mögött, így hát ők is leleplezték a jövőben érkező megjelenítőiket. Egy okostelefonokba, és egy táblagépbe szánt panelről esett szó, az előbbi 5 colos méretet ölthet majd, míg az utóbbi mindössze 7 hüvelyk lesz, ami a tabletek küszöbe.

Extra magas felbontású paneleken dolgozik a JDI is

A Japan Display Inc. (JDI) sem szeretne lemaradni a konkurencia mögött, így hát ők is leleplezték a jövőben érkező megjelenítőiket. Egy okostelefonokba és egy táblagépbe szánt panelről esett szó, az előbbi 5 colos méretet ölthet majd, míg az utóbbi mindössze 7 hüvelyk lesz, ami a tabletek küszöbe.

A kisebbik megoldás, melyet a mobilokba szán a japán gyártó konzorcium, IPS technológiát fog használni. Az 5 colos képátlón 1920 x 1080 képpontos (FullHD) felbontásnak ad otthont, de a 64,3 x 118,8 milliméteres kijelzőnek a betekintési szögei nem túl jók, a 100 százalékos képminőséget csak 160 fokos szögből élvezhetjük, ezen túl minden irányban torzulni kezd kis mértékben.

A megadott statikus kontrasztja 1000:1 lesz, a maximális fényereje pedig 500 cd/m2, és az NTSC színtér lefedését 71 százalékban garantálja. Ehhez hasonló megoldásokkal az elmúlt hónapokban több alkatrészgyártó is elő állt, de a következő delikvens egyelőre egyedinek ígérkezik.

A JDI 7 hüvelykes terméke a tabletek világába is elhozhatja a 400 feletti PPI-s képélességet. A 2560 x 1600 pixeles (WQXGA) felbontásnak köszönhetően, egészen pontosan 431 képpont jut egyetlen colra (a jelenlegi csúcstartó, Google Nexus 10 "mindössze" 299 PPI-s értékkel rendelkezik). De fontos kiemelni, hogy ez már olyan tartomány, ahol hiába a nagyobb szám, a szem valószínűleg csak hajszálnyi különbséget képes felfedezni (ha egyáltalán). Ez is IPS technológiával készül, és a gyártók állítása alapján igen jól bánik majd az energiával, ami nem is árt, hiszen mobil eszközökbe szánják. A kontrasztarány ezúttal 2000:1-hez lehet.

Ha a Japan Display név valakinek nem lenne ismerős, az ne lepődjön meg. A Sony Mobile Display, a Toshiba Mobile Display és a Hitachi Displays ugyanis csak néhány hónappal korábban jelentette be ennek a konzorciumnak a megalapítását, tehát a legnagyobbak összefogását takarja a JDI mozaik szó. Az okostelefonokba szánt megoldás napokon belül tömeggyártásba kerül, míg a nagyobbik panel még várat magára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward