Extensa sorozatú noteszgépeket mutatott be az Acer

Az Extensa sorozatban két új tag jelent meg, amelyek mindketten 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt kaptak.

Extensa sorozatú noteszgépeket mutatott be az Acer

Az Acer kezelésbe vette a hajdan szebb napokat is látott Extensa noteszgép családot, amelybe így végre két új tag érkezett – mindketten az Extensa 15 sorozatot erősítik. Ahogy elődeik, úgy a két friss tag is azokat az otthoni, illetve üzleti felhasználókat veszi célba, akik megbízható, költséghatékony munkagépet keresnek.

A két új notebook sorrendben az EX2509-es és az EX2510-es típusjelzést viseli, kijelzőjük pedig mindkét esetben 15,6 hüvelykes képátlóval és LED-es háttérvilágítással bír. Az Extensa 15-ös sorozat tagjai kategóriájukon belül a legvékonyabb dizájnnal rendelkeznek: a 2,5 kilogrammos, EasyGrip dizájnnal ellátott termékek háza mindössze 25 milliméter vastag. A pofás ház belsejében többféle processzor is helyet kaphat. Az EX2509-es modellek Celeron vagy Pentium sorozatú processzorral, az EX2510-esek pedig Core i sorozatú processzorral érkezhetnek. Rendszermemóriából 4 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolását pedig 500 GB-os mobil merevlemezre bízhatjuk. A videóvezérlő szerepét alap esetben az adott processzor IGP-je tölti be, de opcionálisan akár Nvidia GeForce 800M sorozatú videokártya is kérhető a termékekhez. Az operációs rendszer szerepét opcionális Windows 8.1-es kiadás töltheti be. A fedélzeten Gigabites Ethernet port, és 802.11 b/g/n WiFi vezérlő egyaránt jelen van.

Az Extensa 15-ös család legújabb tagjai Precision Touchpad-et kaptak, amellyel kiaknázhatóak a Windows 8 gesztusvezérlésében rejlő lehetőségek. Az érintőpad ráadásul meglehetősen pontosan és hatékonyan működik, hála a fejlesztéseknek, amelyeknek köszönhetően a fals kurzormozgások és klikkelések 94%-kal csökkentek. Billentyűzetből chiclet stílusút kapunk, amihez numerikus billentyűzet is jár. A billentyűk között 1,7 milliméternyi hely van, működésük pedig igen halk, így az újratervezett klaviatúra pontosan és kényelmesen használható.

A noteszgépek két beépített hangszórót és egy digitális MEMS mikrofont is kaptak, így azonnal használhatóak akár VoIP alapú beszélgetések lebonyolítására is. A kínálatban M-Disc támogatással ellátott optikai meghajtó is lapul – az M-Disc segítségével hatékonyan archiválhatóak fontos adataink, amelyeket így akár 1000 évig is biztonságban tudhatunk. A noteszgépek gyári akkumulátora egyetlen teljes töltéssel nagyjából hétórányi üzemidőt kínál, de extra akkumulátor is vásárolható a termékekhez, így az akkumulátoros üzemidő hatékonyan kitolható.

Az Extensa 15 sorozat két új tagja két év garanciával kerül az üzletek polcaira. A sorozat legolcsóbb tagját 98 000 forintért lehet megvásárolni, de rajta kívül egyéb modellek is szerepelnek a repertoárban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward