Európába is ellátogta a Desire 516

A HTC középkategóriás okostelefonja két SIM kezelésére képes, és némileg meglepő, hogy Ázsián kívül is kapható lesz.

Európába is ellátogta a Desire 516

A HTC már egy ideje eléggé elszeparáltan kezeli a nagyobb ázsiai piacokat, kiváltképp Indiában és Kínában jellemző, hogy olyan telefonokkal rukkolnak elő, amelyek csak az adott régiókban kerülnek kereskedelmi forgalomba. Néha viszont olyan készüléket is „világkörüli pályára” állítanak, aminél nem igazán lehetett arra számítani. Ezúttal is egy ilyenről lesz szó a Desire 516 képében.

A HTC újdonsága egy teljesen átlagos vonalvezetésű házat kapott, ami a vállalat jellegzetességeit hordozza magán. Itt értelemszerűen nem a felsőbb szériákban hódító fémre kell gondolni, mivel gépet többnyire műanyag és persze üveg borítja. A telefon előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami 960 x 540 képpontos felbontású – a panel így mindössze 220 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál. A Desire 516 bekapcsolását követően az Android 4.2.2 Jelly Bean fogadja az érdeklődőket, ami sajnos már nem mai darab, ráadásul az Android 4.4 KitKat frissítés lehetőségéről sem esett szó mostanáig, így ebben csak reménykedni lehet. A helyzeten valamelyest javíthatna a Sense UI 5.1, ám ez is csak egy újabb csalódást okoz azoknak, akiknek már volt dolga a sokak által kedvelt felülettel. Itt csak nyomokban fedezhető fel a Sense nyoma; az alapokról le kell mondai, és be kell érni néhány előre telepített applikációval, valamint a gyáritól eltérő felhasználói felülettel.

A szerkezet szívében egy Snapdragon 200 besorolású Qualcomm lapka teljesít szolgálatot. Ettől nem kell nagyon megijedni, bár a grafikus képességei az Adreno 302 jelenlétéből fakadóan nem igazán jók, egyéb területen az 1,2 GHz-es Cortex-A7 kvartettnek köszönhetően többnyire gördülékenyen teljesíthet az Android nyomása alatt. A chip munkáját 1 GB-nyi rendszermemória igyekszik majd segíteni, így néhány applikáció gondtalanul elfuthat egymás mellett. A tárhely esetében viszont már nagyon spórolósra fogták a tervezés során ugyanis csak 4 GB került a gépbe alapból, melynek egy része minden bizonnyal már eleve foglalt lesz. Szerencsére lesz microSD kártyás bővítési lehetőség, így akár 32 GB-tal is megtoldható a háttértár kapacitása. A kapcsolati képességei között extrákat nem igazán érdemes keresni, csak az alap dolgok fedezhetőek fel benne. A 3G HSDPA+ modem 21, illetve 5,76 Mbps-os le- és feltöltési sebesség elérését teszi lehetővé, ezen felül akad még a tarsolyában 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul A2DP támogatással, valamint A-GPS vevő is. A Desire 516 két hálózati kártya befogadására lesz alkalmas, aminek köszönhetően még több érdeklődő akadhat rá. A dupla SIM-et DSDS módban (Dual SIM, Dual Standby) kezeli, tehát amíg az egyiken nem fut be hívás, addig mind a kettő aktív, telefonáláskor viszont a használaton kívüli megpihen.

Az eszközt két kamerával látták el a tervezők. A főkamerával 5 megapixeles fényképek készíthetőek, ha pedig videózásra kerül a sor, 720p jelenti a maximumot. Ehhez egy LED-es segédfény is kapcsolódik, így romló fényviszonyoknál is használható marad. A 2 MPixeles előlapi egység használható lesz önarcképek (szelfik) készítésekor, de ami még fontosabb, hogy videóhívásokat tesz lehetővé, de csak 480p-s minőségben. A friss Desire-t 140 x 72 x 9.7 milliméteres vonalak határolják körül és 160 gramm a tömege, így azt nem lehet mondani, hogy egy könnyed gépezetről van szó. A nagy tömeg alapján arra következtethetnénk, hogy az akkumulátora kellően erős lesz, viszont nincs így. Egy 1950 mAh-s lítium-polimer telep lakik a hátlapja mögött, amivel a teljes feltöltést követően 9 órányi beszélgetésre nyílik lehetőség aktív 3G kapcsolat mellett. A mobil két árnyalatban, feketében, illetve fehérben lesz megvásárolható – különlegességgel most nem készültek.

A HTC Desire 516 Ázsiában már megvásárolható, azonban felénk még várat egy kicsit magára. Előreláthatólag augusztusban kerülhet be az üzletek és a szolgáltatók kínálatába, az ajánlott fogyasztói ára pedig 200 euróban lesz megszabva. A készülék bizony eléggé vegyes érzelmeket ébreszthet az érdeklődőkben a specifikációja láttán, az alsóbb árkategóriákat elárasztó távol-keleti megoldásokkal biztosan nem tud majd versenyre kelni az új Desire.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward