Európába érkeznek az LG gondolkodva spóroló mosógépei

A mesterséges intelligenciát sokféleképpen lehet kihasználni a lakásokban, és az LG már a mosógépeknél is használ MI-t.

Európába érkeznek az LG gondolkodva spóroló mosógépei

Az LG az élmezőnyben van az okosotthont átszövő elektronikai eszközök fejlesztésében, és a vállalat az IFA alkalmával több fontos bejelentést is tett a ThinQ AI platformmal kapcsolatosan, amiről már egyebek mellett azt is megtudhattuk, hogy nyíltan elérhetővé tette a cég a partnerei számára. Most pedig arról számolt be a cég, hogy a legfejlettebb mosógépei belátható időn belül elérhetőek lesznek Európa-szerte.

Az LG olyan mosógépek bevezetésére készül a hivatalos közlemény szerint, amik már nemcsak a kifinomult Direct Drive meghajtási rendszert öntik elöltöltős mosógép formájába, hanem a ThinQ AI platformot is aktívan kihasználják a lehető leghatékonyabb és legkényelmesebb működés érdekében. A dél-koreai szakemberek megoldották, hogy a lakásban elhelyezett hangszórókon vagy okosotthonos központi egységeken keresztül is lehessen kezelni a mosógépeket. Ez azt jelenti, hogy a nappaliban már ki lehet adni a hangutasítást a következő mosás beállításaira vonatkozóan, vagy lehet parancsszóval indítani a behelyezett mosást, ha már nincsen az adott ciklusba kerülő szennyes a házban. A ThinQ applikáción keresztül is megoldható a vezérlés, akár plusz funkciók is elérhetőek lesznek ilyen módon.

Galéria megnyitása

„A ThinQ mesterségesintelligencia-platform és az LG már bevált Direct Drive technológiájának kombinációja olyan fejlődést jelent az ügyfeleknek kínált előnyök területén, amelyhez hasonlóra a mosógépek múlt századi fejlődése óta nem volt példa az iparágban” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Pontosan ilyen típusú innovációra van szükség ahhoz, hogy a háztartási eszközökkel szemben a legmagasabb igényeket támasztó európaiak bizalmát elnyerjük.”

Bár konkrét árakról az LG nem beszélt, az valószínűsíthető, hogy nem lesznek olcsók az Európába érkező masinák. Viszont a megvásárlásukat követően már azért dolgoznak, hogy a lehető leggazdaságosabban mossanak tökéletes minőségben. A ThinQ AI funkcióval megtámogatott Direct Drive mosógépek a behelyezett ruhák súlya és anyaga alapján fogják kiválasztani az optimális mosási időt és más paramétereket. Annak érdekében pedig, hogy a ruhák is sokáig megőrizzék az épségüket, a lehető leggyengédebben lesznek ezek kezelve a betöltést követően.

A ThinQ AI mögött egy óriási adatbázis áll, ez segíti a készülékeket a megfelelő beállítások kiválasztásában és alkalmazásában. Az LG elmondása alapján mindegy 20 ezer mosással kapcsolatos részletes információ áll a rendszer mögött. És egy hagyományos LG mosógéphez mérten a mesterséges intelligenciával megtoldott, elöltöltős, Direct Drive modellek 18 százalékkal jobban vigyáznak a ruhaneműkre a kezelések során. Így ezek érezhetően hosszabb ideig tudják megtartani az eredeti minőségüket. Mint az LG legtöbb magasabb árkategóriájú mosógépei, ezek a fejlett eszközök is megkapták az LG inverter technológiáját, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy A+++ energiaosztályos besorolást kapjanak a masinák, és a motorokra 10 év a garancia, szóval a hosszú élettartamban is hisz a vállalat.

Galéria megnyitása

Megjegyezte még az LG, hogy a felsőkategóriás újdonságok biztosítanak LG TurboWash 360 módot, amikor a különböző eljárások révén 39 perc alatt lehet olyan gyorsmosást végezni, ami még kiemelkedően alapost is, tehát ez túlmutat a megszokott gyorsmosási opciókon. A ThinQ AI Direct Drive gépeket pedig lehetőség szerint kombinálni is engedi a vállalat az LG MiniWash mosógéppel, így jön létre a TWINWash névre keresztel konfiguráció, mellyel egyidejűleg kettő mosási ciklust lehet végezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap