Ethernet switch chip tervezőt vett az Intel

Az Intel bejelentette, hogy a vállalat szándéknyilatkozatot írt alá a Fulcrum Microsystems Inc. illetékeseivel, hogy felvásárolja az említett céget. A Fulcrum Microsystems Inc. egy gyár nélküli vállalat, aki switchek vezérléséért felelős chiptervezésével foglalkozik.

Ethernet switch chip tervezőt vett az Intel

Az Intel bejelentette, hogy a vállalat szándéknyilatkozatot írt alá a Fulcrum Microsystems Inc. illetékeseivel, hogy felvásárolja az említett céget. A Fulcrum Microsystems Inc. egy gyár nélküli vállalat, aki switchek vezérléséért felelős chipek tervezésével foglalkozik.

A cég által készített Ethernet switch vezérlő chipek adatközpontokban elhelyezett switchekben lapulnak. Azáltal, hogy a 10 Gigabites Ethernet hálózatok rendkívül dinamikusan terjednek az adatközpontok szegmensében, egyre nagyobb igény mutatkozik a megfelelő sávszélességet kínáló, alacsony késleltetés és nagy teljesítmény mellett dolgozók Ethernet switchekre, amelyek kiszolgálják a a vállalati ügyfelek sávszélességgel kapcsolatos igényeit, de ezzel együtt a felhő alapú rendszerek egyre növekvő sávszélesség igényeinek kielégítésére is képesek. A Fulcrum Microsystems pont itt jön képbe, ugyanis a vállalat 10 GbE és 40 GbE sebességű Ethernet switch chipeket készít, amelyek a mai szabványokat alkalmazzák, alacsony késleltetési idő mellett üzemelnek és képesek a hálózati terhelés hatékony elosztására, illetve kezelésére is. Az említett vezérlőchipeket alkalmazó switchek rendkívül stabil, gyors hálózati kapcsolatot biztosítanak az adatközpontok, illetve a felhő alapú alkalmazásokat futtató szerverparkok számára, ez pedig manapság létfontosságú szempont.

Az Ethernet switch chipeket tervező Fulcrum Microsystems felvásárlásával az Intel bővítheti vállalati termékpalettáját, így  a gyártó akár komplett hálózati megoldásokat is kínálhat majd a piac számára. A lépés hatására az Intel által biztosított építőkockák közé a Xeon szerver processzorok, a hozzájuk tartozó alaplapok és a különböző szerver technológiák, valamint a különböző adattároló rendszerek mellé így bekerülhetnek majd az ötőképes switchek is.

Magát a Fulcrum Microsystems-et egyébként 1999-ben alapították, a vállalat székhelye pedig a Kalifornia állambeli Calabasas-ban található. A felvásárlással kapcsolatos tranzakciók még az idei év harmadik negyedévében lezárulhatnak, ha a Fulcrum Microsystems részvényesei, illetve a különböző ellenőrző szervek jóváhagyják a felvásárlást. Az egyelőre nem tudható, hogy ez a művelet pontosan mennyi pénzébe fog kerülni az Intel-nek, ugyanis az adat még nem publikus.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward