Erőszakosan közli az iPhone, ha nem gyári kijelző kerül bele

Jelez az iOS, amennyiben olyan kijelzőt építenek az Apple mobiljaiba, ami nem gyári megoldás.

Erőszakosan közli az iPhone, ha nem gyári kijelző kerül bele

Az Apple nemrégiben bevezette, hogy az akkumulátorokat csak szakszervizben lehessen teljesen problémamentesen cserélni, most pedig a vállalat hasonló lépésre szánta el magát a megjelenítő esetében is. Ráadásul meglehetősen agresszívan fogja közölni az érintett okostelefon, hogy szerinte valami nincsen rendjén.

Az iOS 13.1 operációs rendszer kiadási jegyzéke mutatott rá először arra, hogy a rendszer a továbbiakban értesítést dobhat fel arról, ha nem megfelelő, gyári komponens került egy készülékbe a megjelenítő cseréjét követően. Mostanra pedig a részletekre is fény derült ennek az újításnak a kapcsán. Egy „Important Display Messages” címszó alatt megjelenő értesítés várja majd a tulajdonosokat, és fontos üzenet napokon keresztül olvasható lesz a rendszer több pontján. Az Apple szerint erre szükség van, és a cél természetesen a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása.

Galéria megnyitása

A vállalat elmondása szerint a felhasználóiknak tudatában kell lennie annak, hogy valami nincs teljesen rendben a készülékükkel. A cupertinói alakulat nagyon sok olyan fejlesztéssel állt elő az elmúlt években, amik kihatással vannak az élményre a megjelenítőhöz kapcsolódóan. Számos technológiát sorol az Apple (True Tone, Night Shift, Haptic Touch), amiket talán egy utángyártott megjelenítő beépítését követően már sosem élvezhetnek pontosan úgy a mobiltulajdonosok, ahogy azt a vállalat szeretné garantálni. És az Apple szerint egyébként sem szerencsés, ha nem az általa képzett szakember végzi el a képernyő cseréjét, mert talán károsítja a készülékek felépítését, nem megfelelő munkát végez, aminek komolyabb következményei is lehetnek.

Az új megjelenítő beépítését követően négy napon keresztül folyamatosan olvasható lesz az iOS visszajelzése arról, hogy a mobilban nem egy gyári panel van. És ha ez nem lenne eléggé figyelemfelkeltő, a beállításokba belépve is mindig kiírja majd az eszköz, és nem „csak” 4 napig, hanem több mint két héten át, 15 napon keresztül. Még egy olyan plusz üzenet is megjelenhet egy egyszerű értesítés formájában, ami arra utal, hogy az Apple frissítette az eszköz információkat az iPhone-nal kapcsolatban. A cég elmondta, hogy ez csak későbbi szervizelésnél vagy más esetekben lehet fontos információ, a termék működését semmilyen módon nem akadályozza, befolyásolja.

Az Apple egyébként egy sor különböző minőségi problémát felsorol, amikkel találkozhatnak az emberek, ha nem a hivatalos szervizzel, partnerrel végeztetik el a cserét. Gondok lehetnek az érzékelés pontosságával, a többpontos érzékeléssel, a fényerővel és a színvilággal, meg még egy sor egyéb dologgal is, de ennek valószínűleg a legtöbb ember egyébként tudatában lesz, ha utángyártott komponenst választ az iPhone-ja garancián kívüli javíttatásakor – de persze ezek nem feltétlenül teljesen csapnivaló minőségűek.

Egyelőre csak az iPhone 11 széria tagjainál lesz a kijelző üzenet, ha nem gyári megjelenítő kerül felhasználásra. Arról nem esett szó, hogy ezt visszamenőleg is alkalmazná az Apple, viszont a jövőben érkező készülékeknél valószínűleg már hozzá kell ehhez a fejlesztéshez szokni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap