Erős tábla és e-book-olvasó felhozatal a Kobotól

Bár mostanában mindenki az Amazonra figyelt, azért a Kobo mérnökei sem pihentek.

Erős tábla és e-book-olvasó felhozatal a Kobotól

A gyártó három friss termékét leplezte le a napokban, kettő e-könyv olvasót és egy táblagépet. A digitális könyvek olvasásához készített eszközök közül az olcsóbbik a Kobo Mini nevet kapta. Ez egy 5 colos Vizplex V110 kijelzővel lesz felszerelve, a háttértár kapacitása pedig az ilyeneknél megszokott 2 GB lesz. A Wi-Fi sem maradt ki belőle, az ára pedig mindössze 79 dollár körül alakul.

A Kobo Glo már egy sokkal komolyabb masina. Ezzel az Amazon Paperwhite és a Barnes & Noble Nook GlowLight ellen venné fel a harcot a Kobo, tehát ez is egy megvilágított kijelzővel rendelkező gépezet lesz. A 6 colos megjelenítő 1024 x 768 képpontos felbontást kapott, így a pixelsűrűsége - és ezzel együtt a kép élessége - éppen olyan, mint az Amazon újdonságának. A panel a ComfortLight technológiának hála borul fénybe, de ennek a működésével kapcsolatban semmit nem közöltek. A tárhely most is 2 gigabájtos méretet öltött, de már microSD-vel való bővítésre is lehetőség lesz, továbbá Wi-Fi is lesz a fedélzeten. Ennek az ajánlott fogyasztói ára 129 dollár, ami tízzel több, mint az Amazon megoldásáé, de ugyanennyivel kevesebb a Nook GlowLighttól.

Végül lássuk a Kobo Arcot, ami hasonlóan a Nexus 7-hez és a Kindle Fire HD-hoz, izmos hardvert kombinál rendkívül alacsony árral. A recept ezúttal sem más, mint az említett eszközök esetében. Az ára 199 dollár lesz, és ebből próbálják kihozni a lehető legtöbbet, a jelek szerint nem kis sikerrel. A kijelzője 7 hüvelykes képátlóval és IPS technológiával kecsegtet, a felbontása pedig 1280 x 800 (HD) képpontos. A bekapcsolást követően az Android 4.0 Ice Cream Sandwich fogad minket. Az operációs rendszer sebességéről egy TI OMAP 4470 chip gondoskodik, ez két 1,5 GHz-es Cortex-A9 magnak és egy PowerVR SGX544 grafikus egységnek ad otthont. A rendszermemória kapacitása 1 GB, a háttértáré pedig 8 vagy 16 GB lesz, választásunktól függően.

A 364 grammos tábla viszonylag vastagra sikeredett, legalábbis a jelenlegi mezőny tagjaihoz mérten, hiszen 12,4 milliméterre emelkedik ki a síkból. Az egyetlen kamera az előlapon kapott helyet, ez 1,3 megapixeles fotók készítésére alkalmas, de inkább csak a videohívások végett lesz jelen. Az adatkapcsolati képességeit nem részletezi a vállalat, de a Wi-Fi Direct biztosan támogatott. Az alap, 8 GB-os modell ára 199 dollár, 249-ért cserébe pedig a 16 gigás lehet a miénk.

A Kobo minden most bemutatott játékszere széles színválasztékkal kecsegtet. Négy alap szín minden esetben jelen lesz: ez a fekete, a fehér, valamint két, különböző árnyalatú, elegáns szürke. Ezen felül a kisebbik olvasó pink, lila és türkiz színben vihető majd haza. A nagytestvérét pirosban és kékben vásárolhatjuk meg az alap színeken túl. A tablet esetében pedig ezeken felül mélykék és sötétlila érhető még el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward