Érkezik az MSI GTX 780 Lightning Lite Edition

Úgy tűnik, a vállalat szerint a GeForce GTX 780 Lightning mellett egy szerényebb órajeleken ketyegő modellre is van igény.

Érkezik az MSI GTX 780 Lightning Lite Edition

Az MSI a GeForce GTX 780-as videokártyából már készített Lightning kiadást, sőt, valószínűleg a GeForce GTX 780 Ti Lightning változatára sem kell már sokat várni. Mielőtt utóbbi megérkezne, a vállalat piacra dob egy másik Lightning sorozatú videokártyát, amely GeForce GTX 780-as alapokon nyugszik és a GeForce GTX 780 Lightning Lite Edition nevet viseli.

A friss jövevény szolgáltatások és felépítés tekintetében megegyezik majd elődjével, a GeForce GTX 780 Lightning modellel, ám órajelek tekintetében már lesz közöttük némi különbség. A Lightning modell a GPU esetében 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, ezzel szemben a Lightning LE kiadásnál már 889 MHz-es alap- és 941 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajellel kell beérni – persze még ez utóbbi is magasabb, mint a referencia GeForce GTX 780-as modelleknél alkalmazott órajelek.

A GeForce GTX Lightning Lite Edition elődjéhez hasonlóan szintén tízrétegű nyomtatott áramköri lapot kapott, amelyen egy GPU Reactor névre keresztelt modul is jelen van. Utóbbi a GPU tápellátását próbálja hatékonyan stabilizálni, így tuning alkalmával stabilabban üzemelhet a videokártya. A tápáramkör szerepét egy 16+3 fázisú digitális megoldásra osztották, PCI Express tápcsatlakozóból pedig egy hattűs és egy nyolctűs áll rendelkezésre.

A fedélzeten egy GK110-es GPU lapul, ami 2304 CUDA maggal rendelkezik és 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amelynek effektív órajele 6008 MHz. A komponensek halk és hatékony hűtéséről egy egyedi felépítésű, három ventilátorral ellátott videokártya hűtő gondoskodik, ami a TriFrozr nevet viseli.

A videó kimenetek között két dual-link DVI port, illetve egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó található. A friss videokártya hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward