Érkezik az Ascend G525

A Huawei a penge P6 után most egy szolidabb, középkategóriás megoldással állt elő. A G525 egy négymagos Qualcomm chipet használ, de a gyengébbik fajtából. 

Érkezik az Ascend G525

Az Ascend termékvonal újabb büszke tagja a szélesebb közönséget fogja megcélozni, de immáron ez is négy maggal teszi ezt. Lassan eljutunk oda, hogy a középkategóriát már csak a négymagos megoldásokkal lehet meghódítani - sajnos a chip teljesítményétől függetlenül, ugyanis mondhatni ész nélkül alkalmazzák ezeket. Ahogy az alábbiakban majd láthatjuk, a mostani alanyunk például a legkevésbé sem egy izmos vitéz.

Az Ascend G525 elbűvölő külső vonásokkal rendelkezik, a formaterv nagyon a helyén van és kellemes tapintású anyagokból épül fel, így az egész megnyugtató, minőségi hatást kelt. A kijelzője 4,5 hüvelykes, ami egy nagyobb tenyérben még elfér, vagyis túlzásokba sem estek a mérnökök. A képfelbontása 960 x 540 képpontos, és IPS technológiával dolgozik, ennek köszönhetően a betekintési szögei, a fényereje és a színhűsége is jónak ígérkezik. A szerkezet kamerarendszere nem túl nívós, de alapvetően még bármi jó kisülhet belőle, ha technológiailag rendben van. A főkamerával 5 megapixeles fotókat tudunk lőni, videózáskor meg 720p-ben dolgozhatunk – sajnos LED villanó nem könnyíti meg a munkánkat ez ugyanis nem került mellé. A videócsevegések bonyolításáért felelő előlapi egység VGA felbontású mozgóképet továbbíthat. Az indítást követően az Android 4.1 rajzolódik ki előttünk, ami az első Jelly Bean variáns. A Google programozóinak keze munkáját nem sok helyen fogjuk felismerni, ugyanis a jelentősen átoperált Emotion UI köszön majd vissza a felhasználói felületen.

A háttérbe tekintve egy Qualcomm chippel futunk össze, mely 1 GB-nyi rendszermemóriával és egy 4 gigás tárhellyel megtoldva várja, hogy kezelésbe vegyük. Az MSM8225Q lapka a négy magot emlegetve komoly sebességgel kecsegtet, de az 1,2 GHz-en járatott Cortex-A5 magoktól és az Adreno 203 grafikus egységtől legfeljebb a jó fogyasztási mutató várható el. Persze reméljük, hogy azért többé-kevésbé rezzenéstelenül fut majd az Android és az appok java, de a komolyabb műveletekbe biztosan bele fog törni a SoC bicskája. A háttértárhoz egy kicsit visszakanyarodva még el kell mondanunk pár dolgot: sajnos mindössze kb. 2 GB, ami valóban szabadon felhasználható, ám ezt bármikor megtoldhatjuk microSD-vel, és egy felhős rendszer is tartozik hozzá, ami 20 GB online tárolási lehetőséget nyújt (itt tarthatjuk például a fontosabb adataink biztonsági mentését, vagy olyan fájlokat, amikre nincs minden nap szükségünk).

Fehérben is hazavihető lesz.

A vas két SIM használatát is lehetővé teszi (Dual-Standby módon, tehát mind a kettőn fogadhatunk egyszerre hívásokat), ez pedig nagy piros pont a neve mellett. A kapcsolati lehetőségek tárházában felbukkan az EDR-rel kiegészített Bluetooth 2.0 modul, 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi, GPS vevő és persze az elmaradhatatlan mobil kommunikációs modem is, mely ebben az esetben a HSDPA-nak megfelelően 7,2 Mbps-os letöltési sebességre képes. Az üzemideje a módfelett takarékos felépítés miatt kiemelkedő lehetne, de sajnos a Huawei ezen a téren inkább spórolósra vette a figurát, és hozzáigazították a géphez az telepet - egy 1700 mAh-s egységet rejtettek a hátlap mögé. A mobiltelefon egy 134 x 66,8 x 9,9 milliméter térfogatú házba költözött és 155 grammos nyom, vagyis meglehetősen nehéz darab.

A Huawei Ascend G525 valamivel drágábbnak ígérkezik, mint a hasonló tudású készülékek, ám nem jelentős felárról van szó, amit a dupla SIM slot még indokolhat is. 250 eurót kell majd a kasszánál hagyni érte. Az új Ascend még ebben a hónapban felkerül a boltok polcaira, és talán a szolgáltatók kínálatába is, bár itthon csak a Tesco Mobile foglalkozik több SIM-es modellekkel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward