Érintőpaddal jön a Genius új billentyűzete

A laptopoknál megszokott billentyűk mellett egy érintőpad is helyet kapott a terméken, ami numerikus billentyűzetként, egérként, és többérintéses gesztusok bevitelére alkalmas érintőpadként egyaránt használható.

Érintőpaddal jön a Genius új billentyűzete

A Genius egy érdekes billentyűzettel rukkolt elő, ami több szempontból is különleges. Hab a tortán, hogy a SlimStar T8020-as modell tulajdonságaihoz képest meglehetősen kedvező áron érkezik.

Az új billentyűzet notebook stílusú billentyűket alkalmaz, amelyek alatt a főként a notebooknál használatos ollós mechanika dolgozik. A lapos, sík felületű billentyűk olyan gépelési élményt nyújtanak, mint a noteszgépek billentyűzetei.

Most viszont nem is ez a lényeg, hanem a billentyűzeten elhelyezett numerikus pad, amely tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas érintőpad. Az érintőpadra a numerikus billentyűk helyét felgravírozták a vállalat mérnökei, így numerikus billentyűzetként hatékonyan használható az egység - persze először biztosan sokak számára szokatlan lesz, hogy nincs meg a megszokott billentyűlenyomási-érzet. A numerikus billentyűzet funkció mellett természetesen van érintőpad funkció is, méghozzá kétféle. Az egyik módban az érintőpad tapogatásával az egérkurzort irányíthatjuk, míg a második módban többérintéses gesztusvezérléssel irányíthatjuk a rendszert - ebben a módban az egérkurzort nem tudjuk mozgatni. Utóbbi esetben a klasszikus asztali egér és a gesztusvezérlésre lehetőséget adó érintőpad kombinálásával vezérelhető a rendszer.

A SlimStar T8020 viszonylag vékony és könnyű. A 273 grammos újdonság 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál az adott rendszerrel, így akár házimozi számítógép kényelmes és hatékony irányítására is befogható. A Genius újdonságához egy apró USB 2.0-s vevő is jár, amit az adott PC egyik szabad USB portjába kell dugni, ezen keresztül zajlik a vezeték nélküli kommunikáció. A repertoárban multimédiás gombok is jelen vannak, amelyek a noteszgépek esetében megszokott módon, az Fn billentyű lenyomása mellett, másodlagos funkció formájában használhatóak. A billentyűzet áramellátását két darab AAA formátumú alkáli elemmel, vagy újratölthető ceruzaakkumulátorral biztosíthatjuk. Gyárilag alkáli elemeket kapunk a termékhez.

A Genius SlimStar T8020 már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 10000 forint körül mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward