Shop menü

ÉRDEKLŐDÉS HIÁNYÁBAN ELMARAD AZ IDEI E3

A legnagyobb kiadók már korábban kihátráltak mögüle.
Török Roland
Török Roland
Érdeklődés hiányában elmarad az idei E3

Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy papír újságban olvastam az E3-ról. Mindig örömmel lapozgattam az aktuális gamer magazint, ahol az elkövetkezendő időszak legizgalmasabb és legérdekesebb újdonságait leplezték le évről-évre. Az E3 volt "A videojátékshow", ahol mindenki ott akart lenni, amiről mindenki tudni akart, mert ez volt az év legfontosabb gamer eseménye. 

Aztán szépen lassan a kiadók egy része elkezdett kihátrálni mögüle. Egyre többen érezték úgy, hogy nincs szükségük az expóra, nem kell nekik arra pénzt költeniük, hogy ott legyenek a helyszínen. Sok kiadó ehelyett inkább úgy döntött, kibérel egy olcsóbb előadótermet, és a show okozta felfokozott érdeklődés miatt az újságírók az újdonságaikat akkor is megosztják majd a világgal, ha annak valójában nincs is köze az E3-hoz. Egyre többen döntöttek úgy, hogy már a hivatalos E3 megnyitó előtt leadják a saját előadásaikat, így csak meglovagolták a kitüntetett médiafigyelmet. 

Ezután pedig az E3 szépen lassan elsorvadt, mígnem a COVID-19 miatt el is maradt. A show 2021-ben még online formában megtartásra került, de azóta sem tért magához a világ egykor legnépszerűbb kiállítása. 

Úgy tűnik, hogy ez az állapot így is marad, ugyanis a hivatalos bejelentés szerint az E3 idén is elmarad, dacára annak, hogy korábban bejelentették, mint élő és lélegző eseményt, ahova valódi vendégeket vártak volna. Bár több kisebb és közepes méretű kiadó már leszerződött az E3-at rendező ESA-val, a nagyhalak, mint az EA, Ubisoft, Sony, Microsoft és a Nintendo viszont éppen nemrég jelentették be, hogy nem lesznek jelen.

Ha pedig a legnagyobb játékipari szereplők kihagyják a június 13-tól 16-ig tartó műsort, akkor az E3 lényegében értelmét vesztette. 

Az ESA szerint ez csak ideiglenes visszavonulás, ők azon dolgoznak, hogy az elkövetkezendő években visszatérjenek és ismét a legjelentősebb eseménnyé váljanak. Az E3 konkurense, a Geoff Keighley vezette Summer Game Fest minden bizonnyal jobb ajánlat volt a kiadók számára, így a játékipar egyik legbefolyásosabb műsorvezetője nem volt rest jelezni, hogy szerinte az E3 fölött eljárt az idő, ezért is indította útjára a Summer Game Festet.  

A nagyobb játék és gamer kütyü bejelentések tehát június 8-án lesznek várhatók egy egész estés bejelentésdömping keretein belül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére