Érdekes teszteredmények az új RYZEN processzorokkal

A RYZEN 5 3600 és a RYZEN 9 3950X is feltűnt már egy-egy tesztben, ám az eredményeket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni.

Érdekes teszteredmények az új RYZEN processzorokkal

Az AMD Ryzen 3000-es sorozatú asztali processzorai, amelyek a Matisse kódnevet viselik, július 7-én elrajtolnak, így már nem kell sokat várni az első hivatalos tesztekre sem. A sorozat leggyorsabb tagja, a 16 maggal és 32 szállal rendelkező RYZEN 9 3950X persze majd csak később, szeptember folyamán érkezik, de a többség számára ez aligha probléma, hiszen ez a modell nem a kereskedelem fő áramát veszi célba.

Galéria megnyitása

Ugyan az első hivatalos tesztekre még várni kell, néhány teszteredmény azért már napvilágot látott, igaz, ezeket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni. Az egyik egy PassMark eredmény, amelyben a RYZEN 5 3600-as modell egyszálas munkavégzés terén felülmúlja a Core i9-9900KF processzort a maga 2981 pontos eredményével, ami 1,77%-os előnyt jelent. A Core i9-9900K-hoz képest ez a teljesítmény 2,86%-kal jobb, viszont az nem derült ki a tesztből, hogy az új AMD processzor gyári órajeleken üzemelt-e. A RYZEN 5 3600 esetében 3,6 GHz-es alap- és 4,2 GHz-es maximális boost órajel van érvényben, míg a Core i9-9900K és az aktív iGPU nélküli Core i9-9900KF esetében kereken 5 GHz-en tetőzik a boost órajel. Az eredmény jól hangzik, de hogy hiteles-e, az néhány napon belül egészen pontosan kiderül.

Galéria megnyitása

Egy másik tesztben a szeptemberben érkező RYZEN 9 3950X tűnt fel, abból is egy mérnöki tesztpéldány, ami némi tuning hatására 5,42 GHz-es magórajelen ketyegett, így a CineBench R15 többszálas tesztjében 5501 pontot ért el. Ez igen komoly eredmény, hiszen az aktuális HEDT platformban helyet foglaló Threadripper 2950X esetében 3645 pont jön össze azonos magszám mellett, igaz, utóbbi processzor kétszer szélesebb memóriabusszal gazdálkodik, mint az újdonság. Hogy ebből a teljesítménykülönbségből mennyit köszönhet az új processzor a tuningnak, illetve pontosan mennyi az, ami a magasabb IPC érdeme? A tesztek erre is rávilágítanak majd, viszont ennél a modellnél szeptemberig várni kell rájuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap