Érdekes fejlesztéseken esik át a Windows Game Bar

Érdekes fejlesztéseken esik át a Windows Game Bar

A Microsoft a Windows 10 operációs rendszernél úgy döntött, hogy a korábbiaknál is jobban rááll a videojátékos vonalra, sőt, ahol lehet közelebb hozza az Xbox élményt is.

A Win 10-ben régóta elérhető a Game Bar funkció, aminek segítségével korábban csak rögzíteni és Mixerre közvetíteni lehetett a játékokat. Az utóbbi években rengeteg fejlődésen ment keresztül a Windows+G gombkombinációval elérhető szolgáltatás és már többek között kiírja számunkra a gép terhelésének állapotát, beszélgetést indíthatunk Xbox-os ismerőseinkkel, Spotify-t hallgathatunk játék közben vagy beállíthatjuk, melyik hangeszközt szeretnénk használni.

Az Insider felhasználók viszont új funkciókkal gazdagodnak, ám azoknak sem kell sokat várni, akik nem részei a tesztelési programnak. Ha megkapjuk a frissítést, akkor ezentúl látni fogunk egy Game Bar Widget Store részt, ahol kiválaszthatjuk azokat a widgeteket, amiket szeretnénk kezelni a játékon belül, anélkül, hogy ALT+TAB-ot kéne használni.

Az egyik első ilyen program az XSplit videó rögzítő és streamelő szoftveré lesz, így a streamernek nem kell átkattintani egy másik képernyőre, folyamatában tudja ellenőrizni a saját adásának állapotát, elindíthatja és leállíthatja a felvételt, csetelhet a nézőkkel.

Galéria megnyitása

Érkezik még Razer Cortex, ami népszerű rendszer boostoló alkalmazásnak számít, a Razer Gold, amivel az Razeres virtuális kreditjeidet intézheted és az Intel is beszáll a buliba, ők a Graphic Command Centert hozzák el.

A Game Bar máris rendelkezik egy SDK-val, aminek hála bármelyik fejlesztő nekiugorhat egy saját widget létrehozásához. Ennek hála akár tényleg szélesebb körben is használatba vehetik ezt a Windows 10 funkciót a jövőben. További részletek a hivatalos blogposztban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap