Enermax tápegységek 80Plus Platinum minősítéssel

Enermax tápegységek 80Plus Platinum minősítéssel

A Thermaltake után most az Enermax is lerántja a leplet legfrissebb tápegységeiről, amelyek ezúttal mindannyian 80Plus Platinum minősítéssel rendelkeznek, azaz rendkívül hatékony energiafelhasználás mellett dolgoznak. Az öt újdonság között egy 600W-os, egy 750W-os, egy 850W-os, egy 1 kW-os és egy 1,2 kW-os példányt találunk.

A vállalat illetékesei találó nevet adtak a friss tápegységeket magában foglaló családnak, az ugyanis Platimax névre hallgat. A moduláris felépítéssel rendelkező tápegységek akár 94%-os hatásfok elérésére is képesek, ami igen jó érték.  A jó hatásfok a minőségi alkatrészek és a szabadalmaztatott eljárások mellett a Hybrid Transformer Topology technológiának is köszönhető.

A japán elektrolit kondenzátorokkal és minőségi alkatrészekkel ellátott tápegységeket minden esetben 13,9 cm-es átmérőjű légkeverő hűti, amely Twister csapágyazással bír. A termékek modelltől függően négy vagy hat darab +12V-os tápággal rendelkeznek és többféle védelemmel is ellátta őket gyártójuk, hogy az Enermax-tól már megszokott hasznos szolgáltatásokról már ne is beszéljünk. A tápegységek legfontosabb specifikációit az alábbi táblázatok tartalmazzák. A gyártó táblázatai elsőre kissé kaotikusaknak tűnhetnek, de azért ki lehet hámozni belőlük a lényeget.

Terhelhetőség:

Tápcsatlakozók:

A tápegység és a rákapcsolt konfiguráció védelméről a SafeGuard áramkör gondoskodik, amely a megszokott védelmeket kínálja, azaz véd a túlfeszültséggel, a túlárammal, a túlterheléssel, az alacsony feszültséggel, a rövidzárral és a túlmelegedéssel szemben. A SafeGuard mellett a tápegységek SpeedGuard technológiával is rendelkeznek, amely a hűtőventilátor hatékony vezérléséről gondoskodik, méghozzá az aktuális terhelés, illetve hőmérséklet függvényében. A HeatGuard eljárás a rendszer kikapcsolásakor aktivizálódik: ez a technológia a hűtőventilátort a konfiguráció kikapcsolása után még 30-60 másodpercig működteti, így a házban, illetve a tápegység házában megrekedt hő nagy részét el tudja távolítani, ami jótékony hatást fejt ki az alkatrészek várható élettartamára.

A Platimax tápegységek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az 1,2 kW-os modell 329 dollárba, 1 kW-os társa 279 dollárba, a 850W-os és 750W-os modellek 249, illetve 209 dollárba, míg a család legkisebb tagja, a 600W-os újdonság 179 dollárba kerül. A gyártó az összes Platimax sorozatú újdonságra öt év garanciát vállal.

A Platimax család tagjaival kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward