Elnézést kérnek Little Devil Inside készítői, nem akartak rasszistának tűnni

Elnézést kérnek Little Devil Inside készítői, nem akartak rasszistának tűnni

A mostani PlayStation 5 eseményen bemutatkozó Little Devil Inside elég régóta készülő alkotás, konkrétan 5 évvel ezelőtti bejegyzés is van már róla itt iPonon, ami arról szól, hogy szeretne bekerülni a Greenlighton keresztül a Steam rendszerébe.

Habár a játék pontos megjelenését még mindig nem tudjuk, a bejelentő trailere nagyon hangulatosra és látványosra sikerült, viszont akadt egy probléma, amit bizonyos csoportok azonnal kiszúrtak a videó 44. másodpercében.

A helyzet ugyanis az, hogy alig két másodpercig, de látszódik pár maszkos afrikai bennszülött, amint a főhőst üldözik és ezek a maszkok erős vörös ajkakkal vannak megcsinálva, ami az amerikai fekete közösségekre nézve gúnyos jelentéssel bír, mert sok egyéb mellett, régen így figurázták ki a feketéket az országban.

Míg „Balvin” Twitteren csak megjegyezte, hogy ez nem néz ki túl jól és most csalódott, addig egy twitch streamer konkrétan rasszista karikatúrának nevezte a dolgot.

Természetesen többen kerestek és hamar találtak is példákat az ilyen megjelenésű törzsi maszkokra, amik napjainkban is léteznek, de ahogy a rasszista és csoportokat elítélő gondolkodás is tudatlanságon alapul, a mindenben rasszizmust meglátása szintén hasonlóan problémás.

A fejlesztő Neostream csapata Dél-Koreában székel, így természetesen ott a feketékkel szembeni rasszizmus, hozzánk hasonlóan egészen mást jelent, mint az USA-ban.

A fejlesztők a balszerencsés dizájn miatt elnézést kértek. Mint írják, egyáltalán nem állt szándékukban kifigurázni vagy megbántani bárkit is, ők maguk egyáltalán nem rasszisták és bárkinek mutatták meg a dizájnokat, soha senki nem szólt nekik, hogy ez valakikre sértő lehet. A dizájn nem valós afrikai törzs alapján készült és a maszkok több különböző kultúrát kutatva születtek meg.

Teljesen kiveszik a játékból emiatt a raszta hajat, megváltoztatják az ajak szélességét, megváltoztatják a bőrük színét és a fúvóka kevésbé fog marihuánára hasonlítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap