Ellopták a DayZ forráskódját?

Meghackelték a Bohemia Interactive-ot, a támadó a játék forráskódjához is hozzáférhetett.

Ellopták a DayZ forráskódját?

Meghackelték a DayZ Standalone fejlesztőjét, a Bohemia Interactive-ot, így megvan az esélye annak is, hogy a támadók a készülőben lévő zombis túlélőjáték forráskódjához is hozzáférhettek. Az esetre úgy derült fény, hogy valaki magára vállalta a támadást az Unknown Cheats oldalán. Az állítólagos hacker képeket is feltett, amelyekről azt állította, hogy a DayZ forráskódja van rajtuk. A fórumról azóta törölték a témát, de a Redditesek még össze tudták gyűjteni a részleteket.

Persze ez önmagában még nem jelentene semmit, hiszen bárki állíthat hasonlót, de időközben a Bohemia Interactive is megerősítette, hogy bizonyos szervereiken valóban észleltek támadást, ennek részleteit alaposan kivizsgálják. A fejlesztők nem erősítették meg, hogy a forráskódhoz hozzáférhetett-e a támadó, de a neten keringő debug eszköz, amely kifejezetten hozzá készült, és melyet a támadó tett közzé arra utal, hogy hozzáférhetett és el is vihette. Ha valóban ez a helyzet, akkor számíthatunk rá, hogy hamarosan nagy tömegben fognak feltűnni a csalók a játékban.

A Bohemia Interactive megerősítette, hogy a hacker nem fért hozzá semmilyen felhasználói adathoz, és azt is elmondták támadás nem veszélyezteti a további fejlesztések ütemét sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward