Elkészült a Patriot leggyorsabb DDR4-es memóriacsomagja

A DDR4-3600 MHz-es órajel mellé egész jó időzítések társulnak, így a friss kétcsatornás memóriacsomag hamar népszerűvé válhat – sőt, némi tuningra is lesz lehetőség.

Elkészült a Patriot leggyorsabb DDR4-es memóriacsomagja

A Patriot egy friss, meglehetősen gyors DDR4-es kétcsatornás memóriacsomaggal rukkolt elő, ami a gyártó eddigi leggyorsabb DDR4-es memóriacsomagjának tekinthető. A vállalat idén januárban már többféle új, Viper 4-es sorozatú DDR4-es memóriacsomagot is bemutatott, amelyek effektív órajele eleinte DDR4-2400 MHz-től egészen DDR4-3000 MHz-ig terjedt – ezek a memóriacsomagok négycsatornás megoldások voltak, üzemi feszültségük pedig órajeltől függően 1,2 voltos vagy 1,35 voltos értéket képviselt. Szeptember folyamán egy DDR4-3400 MHz-es kétcsatornás memóriacsomag is elrajtolt, most azonban még magasabbra helyezte a lécet a gyártó: bemutatta a Viper 4-es sorozat DDR4-3600 MHz-es kétcsatornás tagját.

Az elegáns hűtőbordával ellátott memóriamodulok élettartam-garanciával érkeznek, fedélzetükön pedig minőségi DDR4-es memóriachipek kaptak helyet. Az egyes modulok 4 GB-os kapacitással rendelkeznek, így a DDR4-3600 MHz-es kétcsatornás csomag 8 GB-os teljes kapacitással bír. Az egyes modulok 1,35 voltos üzemi feszültséget igényelnek, időzítésük pedig órajelükhöz mérten abszolút nem rossz, hiszen CL17-18-18-36-os.

Az újdonságok természetesen XMP 2.0-s támogatással érkeznek, így a kompatibilis alaplapok esetén gyerekjáték a névleges paraméterek alkalmazása. Arra persze nincs garancia, hogy a DDR4-3600 MHz-es órajelet stabilan ki lehet majd préselni az adott rendszerből, az viszont biztos, hogy a szett a JEDEC szabványban lefektetett DDR4-2133 MHz-es effektív órajelen, 1,2 voltos üzemi feszültség alkalmazása mellett minden olyan alaplappal elindul, amelyen DDR4-es memóriafoglalat található.

A szigorú minőségellenőrzés és alapos, kézi tesztelés mellett készülő Viper 4-es memóriasorozat leggyorsabb kétcsatornás memóriacsomagja már világszerte elérhető kereskedelmi forgalomban. A gyártó 169,99 dollárban állapította meg az új memóriacsomag listaárát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward