Shop menü

ELKÉSZÜLT A 24.5.1-ES AMD ADRENALIN DRIVER

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Elkészült a 24.5.1-es AMD Adrenalin driver

Egy újabb AMD Adrenalin driver érkezett, ami ezúttal három friss játékhoz kínál extra optimalizációt, de ezzel egy időben a HYPR-Tune támogatás is új címekkel bővült, valamint AI terén is optimalizációkat eszközöltek. A 24.5.1-es verziószámot viselő szoftvercsomag természetesen hibajavításokat is tartalmaz, extraként pedig WHQL aláírással is rendelkezik, azaz érdemes lehet próbát tenni vele.

Az új játékok között az F1 24, a Senua’s Saga: Hellblade II, illetve a Ghosts of Tsushima Director’s Cut egyaránt jelen van, ezekhez számos optimalizációt eszközöltek a fejlesztőcsapat tagjai, így aki a lehető legjobb játékélményre és a lehető legjobb teljesítményre vágyik AMD Radeon videokártyával szerelt rendszerén az említett címek alatt, telepítse az új drivert – már amennyiben az adott konfiguráció teljesíti az egyes játékok minimális rendszerkövetelményeit.

Fontos extra, hogy a HYPR-Tune támogatás köre jelentősen kibővült, így az most már Starfield, The Last of US Part I, Horizon Forbidden West Complete Edition, és Ghosts of Tsushima Director’s Cut alatt egyaránt használható. A belsős mérések szerint Radeon RX 7600 XT videokártya mellett a HYPR-RX segítségével akár 136%-os gyorsulás érhető el Baldur’s Gate 3, F1 23, Resident Evil 4, illetve egyéb játékok alatt. A RYZEN 7 8700G APU használata mellett akár 86%-os gyorsulást hozhat az említett funkció ugyanezen játékok alatt.

Az AMD csapata az AI terén is eszközölt optimalizációkat, ennek köszönhetően támogatás és teljesítmény terén egyaránt a lehető legjobb felhasználói élményt érhetjük el az AI funkciókkal felturbózott alkalmazások alatt. Ezek közé tartozik az Adobe Creative Clout csomagja, a Blender, a DaVinci Resolve, a Topaz Photo & Video AI, és még sok más alkalmazás is. Ezzel egy időben az AI alapú funkciók fejlesztését is segítik a különböző optimalizációkkal.

Kijavított hibák:

  1. World of Warcraft vagy World of Warcraft Classic alatt alkalmazás-összeomlás, illetve driver-timeout jelentkezhetett az RDNA 3 architektúra köré épülő termékeknél
  2. Overwatch 2 alatt a Radeon RX 5000-es sorozatú videokártyák használata mellett alkalmazás-összeomlás, vagy driver-timeout akadályozta a kikapcsolódást
  3. Időszakos akadozást okozhatott, ha alkalmazást váltottunk az ALT+TAB billentyű-kombináció segítségével, miközben a Performance Metrics Overlay aktív volt
  4. Hitman: Contracts alatt villódzhattak a textúrák játék közben
  5. Az Alan Wake 2 a Radeon Boost szolgáltatás aktiválását követően hibás képi megjelenítést produkált, a vízzel kapcsolatos elemek körül képhibákat lehetett látni

A kijavított hibák mellett sajnos még sok-sok ismert, de kijavításra váró hibajelenségről is említést tesz a dokumentáció, amelyekkel kapcsolatban itt olvasható bővebb információ.

Az új driver asztali és mobil fronton egyaránt a Radeon RX 5000-es sorozattól felfelé támogatja a különböző videokártyákat, beleértve a Radeon VII modellt is. Az APU egységek esetében a Radeon 600M és a Radeon 700M sorozatú iGPU-k támogatására számíthatunk. Az új eszközillesztő-szoftvercsomag Windows 10 és Windows 11-es operációs rendszerekhez tölthető le, méghozzá innen, míg a hozzá tartozó dokumentáció itt olvasható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére