Elitligához csatlakozott a Gmail

Olyan letöltési csúcsot ért el, amit eddig nem sok alkalmazásnak sikerült.

Elitligához csatlakozott a Gmail

A Google Play Áruház minden applikációnál jelzi, hogy nagyjából mennyi alkalommal töltötték azt le, és a napokban a Gmail esetében ez a számláló új szintre emelkedett. Olyan sokan vették már igénybe a Gmailt az androidos mobiljaikon, hogy az szinte elképzelhetetlen, viszont nincsen ezzel egyedül, akad még néhány olyan applikáció, amiről ugyanez ez elmondható.

Már több mint 5 milliárd alkalommal töltötték le a felhasználók világszerte a Gmail alkalmazását a Google Play Áruházon keresztül. És valószínűleg vannak olyanok is, akik nem a hivatalos applikáció boltot használják, szóval ez a szám összességében még magasabb lehet – és akkor ez csak az Android. Az aktív felhasználói szám természetesen azért messze elmarad az 5 milliárdtól, valamivel több mint 1,5 milliárd eszközön használják a Google levelezőjét rendszerességgel, és a maga nemében ez is egészen kiemelkedő.

Galéria megnyitása

Nem sok olyan program van a világon, ami hasonló népszerűségnek örvend, de azért már akadnak egy páran. A Google Play Áruházban 5 milliárd feletti letöltéssel szerepel a Gmail mellett a Google Keresője, a Google Térkép, valamint a YouTube is. Ezek közül a YouTube volt, ami először elérte ezt a szintet, a videomegosztó tavaly decemberben lépte át az álomhatárt, a Google és a Térkép pedig majdnem egyszerre érték ezt el idén március elején. Érdekesség viszont, hogy valójában egyébként a Google Play-szolgáltatások alkalmazás volt az első, ami elérte az 5 milliárdos csúcsot, ezt viszont sokszor nem szokták figyelembe venni, mivel ezt minden gyártó próbálja a lehetőségei szerint előre telepíteni, és eleve ettől függ a Google Play Áruház elérése is (ez a program már 2017 júliusában átlépte az ötmilliárdos küszöböt).

A Gmail dominanciája egyértelműen annak köszönhető, hogy nagyon sok gyártó telepíti ezt a szolgáltatást előre a mobiljára. És egyébként vannak olyan levelező programok, amiket nagyon sok felhasználó alkalmaz a Gmail mellett/helyett a mindennapok során, miközben a készülékükre alapból felkerült a Gmail. Egyebek mellett az Inbox megszűnése, illetve lassú beolvasztása a Gmail malmára hajtotta a vizet az elmúlt hónapokban.

Mivel az Android szekere nagyon jól fut, így valószínűleg lesznek még olyan alkalmazások a jövőben, melyek sikeresen abszolválják ezt a mérföldkövet. A Google szolgáltatásaiból biztosan lesz még, ami át fogja lépni az 5 milliárdos letöltési és telepítési számot, emellett pedig harmadik féltől származó programok is eséllyel indulnak erre. A Facebook lehet az első olyan kiemelkedő applikáció, ami nem a Google „teremtménye”, és képes lehet átlépni az 5 milliárdos határt, emellett pedig a WhatsApp üzenetküldő is jól állhat, hiszen ez is sok készüléken van előre telepítve, továbbá elképesztően nagy felhasználói bázis áll mögötte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap