Elindult a webes Android Messages

A Google több újítást is bevezetett az Android Messages esetében, ezeknek köszönhetően kényelmesebb lesz a használat és változatosabbak lehetnek a csevegések.

Elindult a webes Android Messages

A Google nagyon sok területen jeleskedik, de a közösséghez kapcsolódó alkalmazások, szolgáltatások nem tartoznak ezek közé. A vállalat a kommunikációs platformok és a közösségi oldalak szintjén is folyamatosan bukdácsol, és nem igazán tud sikeres alternatívát létrehozni. Az Allo gyenge szereplése után most az Android Messages applikációt kezdte továbbfejleszteni a vállalat, és egyebek mellett egy nagyon régóta várt lehetőséggel rukkolt elő.

Elindult a böngészőből elérhető Android Messages, így már személyi számítógépekről is kényelmesen lehet kezelni az üzenetküldőt. A webes felületre való bejelentkezés nagyon egyszerűen történik, nem kell hozzá semmilyen felhasználói nevet vagy jelszót megjegyezni és gépelgetni, az okostelefonnak viszont kéznél kell lennie – legalább az első bejelentkezés alkalmával. A messages.android.com weboldal megnyitását követően elő kell kapni a mobilt, és el kell indítani a Messages applikációt. Az alkalmazáson belül a További opciók gombot kell megérinteni, majd a megjelenő menüben a „Webes üzenetek” lehetőséget kell kiválasztani. Itt pedig már azonnal adott a lehetőség annak a QR-kódnak a beolvasására, ami a weboldalon jelent meg a böngészőben a megnyitást követően. Ha állandóan el akarja érni az adott eszközről a csevegéseit a fiók tulajdonosa, akkor a QR-kód beolvasása előtt be kell állítani a „A számítógép megjegyzése” opciót.

Galéria megnyitása

Az Android Messages nagyon könnyen használható és egyszerűen áttekinthető. Elérhetőek rajta a legfontosabb lehetőségek, így nemcsak üzeneteket lehet olvasni és gépelni, hanem van matrica küldési lehetőség és képek is továbbíthatóak itt. A szolgáltatásnak egy nagy hátránya továbbra is maradt a legtöbb riválisával szemben: a titkosítás hiánya. Ez az alkalmazás nem nyújt végponttól végpontig terjedő titkosítást még csak opció szintjén sem. A Google szakemberei talán ezt is pótolni fogják a következő körben.

A webes felülethez szükséges menüpont eléréséhez frissíteni kell az Android Messages applikációt a Play Áruház közbenjárásával. És fontos még itt megjegyezni, hogy nem mindenkinél egyszerre jelenik meg az új opció, szóval nem kell pánikba esni, ha valaki még nem tudja használni, napokon belül mindenkit el fog érni elvileg.

Galéria megnyitása

A webes felület mellett a Google négy másik újítást is most élesített az Android Messagesben, ezekről is érdemes megemlékeznünk. Az üzenetküldő mostantól a hivatkozások megosztásakor betölti majd az adott link előnézetét. Sok honlapnál már az előnézetből is kiderülhet, hogy miről van szó. A YouTube esetében például rögtön tudja majd az ember, ha már esetleg látta a videót, és ezért nem is érdemes megnyitnia. GIF-ek keresésére is lehetőséget biztosít már az applikáció, így animált képekkel is egyszerűen lehet ettől kezdve kommunikálni; nem okoz majd gondot a megfelelő GIF megtalálása.

A Smart Reply intelligens válaszüzenetek küldésére szolgáló funkció elért ide is. Ezt a Google már az e-mailek és az Allo esetében is alkalmazza. A példa alapján itt kettő automatikusan generált opciót kínál majd fel a csevegések során a rendszer, melyekre elegendő csak rábökni. (Ez eleinte csak angolul tud majd, de később más nyelveken is elérhető lesz.) És már a kétlépcsős beléptetési módot is elérhetővé tette a Google az Android Messages esetében, ezzel nagyobb biztonságban tudhatják a felhasználók a fiókjukat.

Android Messages: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward