ELEX - új szerepjáték a Gothic és Risen készítőitől

Az eddig fantasy szerepjátékokat készítő Piranha Bytes most egy posztapokaliptikus anyaggal próbálkozik.

ELEX - új szerepjáték a Gothic és Risen készítőitől

De kezdjük a legelején. A Piranha Bytes ugyebár annak idején létrehozta a Gothic-sorozatot, amit egészen a harmadik részig fejlesztett is, a játékosok pedig szerették. Aztán a srácok összekaptak a kiadó JoWooD-dal, az pedig nélkülük készítette el a Gothic 4-et, ami annak rendje és módja szerint hatalmasat bukott. Ezzel párhuzamosan a Piranha Bytes pedig nekilátott a Risen-sorozatnak, aminek a legújabb része a Risen 3: Titan Lords volt. Az egészben azonban az a legérdekesebb, hogy a Gothic jogai végig a Piranha Bytesnál voltak, azt azonban licencben kiadták a JoWooD-nak pár évre - ami azóta lejárt, szóval a Gothic jogai visszaszálltak a fejlesztőkre.

Ennek ellenére a Piranha Bytes nem egy újabb Gothic elkészítésébe vágott bele, hanem egy teljesen friss címbe. Ez az ELEX, ami egy posztapokaliptikus science-fantasy világba kalauzol el minket. A készítők ígérete szerint ez a világ sötét, kegyetlen, és egyben nyitott is, hogy a játékosok arra kalandozhassanak, amerre csak kedvük van. Maga a történet is nagyon komoly hangvételű lesz, melynek során nehéz döntések meghozatalára leszünk rákényszerítve.

Ennél többet magáról a játékról egyelőre nem tudunk, azt viszont igen, hogy a fejlesztést nem a Piranha Bytes végzi egyedül, hanem besegít a Nordic Games is - az a brigád, aki az utóbbi időben felvásárolta többek között a THQ maradékát és a JoWooD-ot is, és amúgy meg éppen a Darksiders feltámasztását igyekszik megoldani.

Ez az egy koncepciórajzunk van eddig a játékból

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward