Életfogytiglan spam e-mailekért

Goodin akár 101 év börtönbüntetést is kaphat tetteiért, különböző spam e-mail üzenetek küldözgetéséért, amely ez idáig példa nélküli eset az Amerikai Egyesült Államok történetében.

Életfogytiglan spam e-mailekért

A Mercury News amerikai újság értesülései szerint bűnösnek találják és elítélik Jeffrey Goodin-t, különböző spam e-mail üzenetek küldözgetéséért, amely ez idáig példa nélküli eset az Amerikai Egyesült Államok történetében. A 45 éves Los Angeles-i férfi hamis üzenetek segítségével bizalmas információkat csalt ki a felhasználóktól az interneten. Az e-mailek megtévesztő üzenete azt a látszatot keltette, hogy valóban az illetékes vállalat kéri a személyes adatokat, holott valójában erről szó sem volt.

A férfit a 2003-ban hatályba lépett CAN-SPAM (Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing) törvény alapján találták bűnösnek, amelynek célja, hogy megvédje a felhasználókat a kéretlen spam üzenetektől. Goodin több millió ilyen e-mailt küldött el. A törvény egyébként azt is kimondja, hogy a hírlevelekben és a hirdetéseket tartalmazó üzenetekben fel kell tüntetni azt a linket, amelyre kattintva a felhasználó bármikor leiratkozhat a címzettek listájáról.

A bíróságon azt is bebizonyították, hogy Goodin az AOL-ra hivatkozva küldte szét üzeneteit a felhasználóknak. A e-mailben, amelyek egyébként pont úgy néztek ki, mintha az AOL számlázási részlegétől érkeznének, a férfi arra kérte a címzetteket, hogy frissítsék internet előfizetési adataikat, különben megszüntetik a szolgáltatást.

Goodin-t több vádpontban is bűnösnek találta a bíróság. Többek között elítélték internetes csalásért, jelszóhalászatért, az AOL-ügyfelek adatainak illetéktelen felhasználásáért, és a cég nevének visszaéléséért is. A bíróság 2007. június 11-én mondja majd ki a végső ítéletet. Goodin akár 101 év börtönbüntetést is kaphat tetteiért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward