Elárulta az Android 10 frissítési ütemtervét a OnePlus

Már biztosan lehet tudni, mely modellek frissülnek majd hivatalosan, és mikor várható az Android 10 rendszer érkezése.

Elárulta az Android 10 frissítési ütemtervét a OnePlus

A OnePlus volt az első, aki a Google Play-szolgáltatásokkal együtt elindította az Android 10 operációs rendszert egy új okostelefonnal, és elsőként lépte meg a frissítést is a OnePlus 7 és a OnePlus 7 Pro modelleknél. Most pedig fény derült arra, hogy mire számíthatnak a korábbi eszközökkel rendelkező tulajdonosok.

A OnePlus eddig kiválóan vizsgázott, ha főverziós frissítésről volt szó, és a jelek szerint a vállalat most is kitesz magáért, bár lesznek olyanok, akik talán egy kicsit csalódottak lehetnek. Az Android 9.0 operációs rendszert egészen a OnePlus 3 szériáig visszanyúlva biztosította a felhasználók számára a cég, de az Android 10 frissítésről már ezeknek a készülékeknek le kell mondani. A OnePlus 5-ig fog visszanyúlni a jelenlegi tervek szerint az operációs rendszerért felelős fejlesztői gárda. Ez az okostelefon 2017 júniusában jelent meg, szóval valamivel több mint két éves már, tehát túlteljesíti a OnePlus az Android One platform előírásait.

A vállalat menetrendje szerint a OnePlus 7 és 7 Pro okostelefonokat követően a OnePlus 6 és a OnePlus 6T fog terítékre kerülni a frissítéseket tekintve. És az a jó hírünk van, hogy a tavaly eszközök esetében már egyáltalán nem kell sokáig várni a frissítés elkészülésére. Ezt persze lehetett abból sejteni, hogy a bétatesztelés már elkezdődött, de immáron hivatalosan is kijelenthetjük, hogy még ebben a hónapban lezárul az Android 10 az OxygenOS 10 grafikus felhasználói felület nyílt bétatesztje a OnePlus 6 és 6T párosra. Bár a mobilok nem egyszerre jelentek meg, együtt fognak frissülni előre láthatólag november végéig.

Galéria megnyitása
OnePlus 5

Carl Pei, a márka társalapítója azt is elmondta, hogy a OnePlus 5 is karöltve frissül majd a OnePlus 5T-vel, és az sem titok, hogy ezeknél az okostelefonoknál mikorra állhat bevetésre készen az új szoftveres környezet. Sajnos ezekre a szerkezetekre előre láthatólag csak valamikor 2020 második negyedévében fog befutni az Android 10 és a hozzá „idomuló” OxygenOS. Az mindenképpen jó hír, hogy frissülnek a termékek, az viszont már egy kicsit szomorú, hogy ilyen sokáig kell majd arra várni, ami a OnePlus 6-ra rövidesen elérhető lesz.

Az Android 10 és az OxygenOS 10 révén a felhasználók egy jelentősen átalakuló grafikus felületet kapnak majd a globális sötét móddal együtt. Fejlődés tapasztalható a helyadatok megosztását illetően az adatkezelésben, átszabhatóak lesznek az ikonok a gyorsmenüben, és a teljes képernyős gesztusoknak hála minden korábbinál gördülékenyebb lehet az általános kezelés. Az új Game Space szekcióban minden játék könnyen hozzáférhető lesz, ez hozzá fog járulni a jobb felhasználói élményhez, és intelligens módon lesz kezelve az Ambient kijelző funkció, mely ezáltal mindig a legfontosabb infókat tudja mutatni. Az üzenetküldőben pedig a zaklatók elleni újítás a kulcsszavak alapján történő szűrés. És ez csak néhány újítás abból a sok változásból, ami vár a frissítést követően a tulajdonosokra.

Galéria megnyitása

A hírhez kapcsolódik, hogy amíg a OnePlus beszámolt a korábbi okostelefonok kapcsán a frissítések érkezésének az üteméről, addig a OnePlus 7 generáció számára elkészült az OxygenOS 10.0.1 is. Ez a kisebb frissítés jellemzően csak javításokat foglal magában, ami jót fog tenni a stabilabb működésnek. Előre lépés csak a kameránál lehet, ami jobb fényképeket készíthet majd bizonyos körülmények között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap